NB I

Napokig lehetne beszélni a DVTK sikertelenségéről

Kádár Tamás az emelkedő színvonalról, gyorsuló játékról, és a DVSC elleni győzni akarásról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kádár Tamás a télen igazolt vissza Magyarországra, a holland Roda JC-től, kölcsönbe, a DVTK együtteséhez. A 23 éves védő Zalaegerszegről igazolt külföldre, mielőtt Hollandiába került négy évig volt az angol Newcastle United focistája. A védelem közepén és bal oldalán is bevethető labdarúgóra Egervári Sándor is felfigyelt, és már 10-szer ölthette fel a válogatott mezét.

Kádár jól játszik a magyar bajnokságban is, de csapatának nem megy. Hogy miért? Erre keresi a választ mindenki Diósgyőrben.

– Erről a kérdésről napokig lehetne beszélni. Nem tudom pontosan, hogy mi lehet a probléma, voltak ugye edzőváltások is. Egyszerűen nem tudjuk megnyerni a meccseinket. Itt van például a legutóbbi, az MTK meccs. Igaz, hogy az első félidőben még helyzetünk sem volt, de a második félidőben már jobban fociztunk, de nem rúgtuk be a helyzeteinket. Az is benne volt a meccsbe, hogy nyerünk. Mese nincs, javítanunk kell.

Kovac Zoltán esetében a harmadik trénert fogyasztja DVTK ebben a bajnokságban, de mostani edző szerepvállalása sem hozott elsöprő sikert.

– Két hete dolgozik velünk az új edző, azóta játszottunk egy döntetlent, és elszenvedtünk egy vereséget. Majd a későbbiekben fog eldőlni, hogy jót tett-e a csapatnak az edzőváltás – reagál felvetésünkre Kádár. Egy biztos sok idő nincs keseregni, mert jön a nagy a presztízsmérkőzés, jön a DVSC. Hazai pályán mindenképpen győzelmet várok. Remélem, hogy sok ember kijön és szurkol a csapatnak, és remélem azt is, hogy újra győzni tudunk itthon.

Felgyorsult az NB I

Kádárnak megvannak az első tapasztalatai is a magyar pontvadászatról, légióskodása alatt felgyorsult a játék.

– Nagyon sokat változott a magyar bajnokság az elmúlt öt évben. Sokkal gyorsabb lett a játék, és sokkal jobb játékosok játszanak jelenleg az NB I-ben, mint korábban. Pozitív véleménnyel vagyok az élvonalról, szerintem mindenképp elmondható, hogy emelkedett a bajnokság színvonala.

Olvasói sztorik