NB I

Jó kezdés után erős visszaesés

Helyzetjelentés az olasz Serie B-ből, ahol az Ascoli bennmaradásért küzd Feczesin Róbert.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az olasz Serie B-ben szereplő Ascoli magyar támadója, Feczesin Róbert jelenleg a kiesés ellen küzd csapatával. A 27 éves csatár 2003-ban, Újpesten kezdte felnőtt pályafutását, majd 2007-ben a Sopron csatától igazolt Itáliába, a Brescia együtteséhez. Egy debreceni kitérő után szerepelt először kölcsönben jelenlegi csapatában, majd tavaly nyártól lett az Ascoli labdarúgója. A tizenegyszeres válogatott focista a Rangadó.hu megkeresésére elárulta, csak apró gyógyír számára mostanság, hogy neki jól megy a játék.

– Sajnos a csapat az utóbbi időben belekerült egy elég nagy gödörbe, ami talán annak is köszönhető, hogy az első félév végén olyan helyen végeztünk, amit előzetesen senki nem várt, és emiatt túlzott biztonságban éreztük magunkat. Rendszeresen kapok lehetőséget, és úgy érzem, nem megy rosszul a játék. Az eredmények azonban sajnos most nem párosulnak ezzel.

– Hosszú ideje Olaszországban futballozik. Megszokta már az olasz életstílust, az olasz mentalitást?
– Már az ötödik évemet töltöm Olaszországban és nyugodtan mondhatom, hogy teljesen azonosulni tudtam a mentalitással és az életstílussal is.

– Az elmúlt időszakban nem kapott válogatott meghívót, nem hiányzik a nemzeti együttesben való szereplés?
– Válogatott? Nehéz kérdés, ha ki kellene fejtenem, hogy mi zajlik bennem, nem lenne elég rá pár mondat…

– Rudolf Gergely és Juhász Roland is a magyar bajnokságot választotta a légiós élet helyett. Nem tervezi, hogy hazaigazol?
– Egyelőre nem tervezem, de erre szokták mondani: soha ne mondd, hogy soha.

– Meddig szól a szerződése? Mik a tervei a jövővel kapcsolatban?
– Az idény végéig szól a szerződésem. Tervek vannak, és megkeresések is, viszont még semmi nincs eldöntve.

– A Pécs–Honvéd mérkőzésen két olasz játékos összeveszett azon, ki végezze el a büntetőt. Mit szól az esethez? Valóban ilyen az olasz mentalitás?
– Láttam én is a jelenetet a Pécs–Honvéd mérkőzésen, sőt Bresciában fél évig a csapattársam is volt Lanzafame. Nehéz kérdés, hogy ki hibázott, de olvastam, hogy az edző magára vállalta, ő hibázott a legnagyobbat, hiszen a csapatért ilyen szempontból ő is felel. Ilyen a mentalitás Olaszországban is, de a fegyelem és a büntetés kiszabása szerintem itt jóval nagyobb lenne, mint Magyarországon.

– Az olasz pályákon előfordulnak ilyen furcsa szituációk?
– Igen, vannak ilyen szituációk itt is. Például nekünk a Grossetto ellen, amikor kettő-egyes vezetésnél tizenegyest kaptunk, és hárman akartuk vállalni a büntetőt. De nálunk az edző megmondta, ki rúgja, és kész, ennyi volt.

Olvasói sztorik