NB I

Erkölcstan, MLSZ-módra

„Ki nem ugrál szar fradista” és „mocskos, piszkos Diósgyőr”! Egyik sem való labdarúgó-mérkőzésre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Emeli a tétet a szövetség, ugyanis négyszázezer forint után immár félmilliót kell fizetnie a Ferencvárosnak.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága április 23-i ülésén az alábbi határozatokat hozta:

OTP Bank Liga

A Diósgyőr–Ferencváros mérkőzésen a hazai szurkolók gyűlöletkeltő, megbotránkoztató megnyilvánulásai miatt a Diósgyőrt, mint visszaesőt 200 ezer forint, az FTC-t, mint visszaesőt szurkolóinak megbotránkoztató, rasszista megnyilvánulásai miatt 500 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

A DVTK szurkolói megbotránkoztató, gyűlölködő módon viselkedtek: „Ki nem ugrál szar fradista”. A Diósgyőrbe szép számmal érkező Fradi-szurkolók nagy része hangosan, szenvedélyesen bíztatta csapatát, ám egy részük szurkolóhoz méltatlan módon összesen 15 alkalommal gyűlöletkeltő, sportszerűtlen és a fegyelmi szabályzatot súlyosan sértő rigmusokat skandált. A röviden, de tömegesen felhangzó sportszerűtlen, megbotránkoztató, gyűlöletkeltő skandálások között volt kirekesztő jellegű (cigányozás), és gyalázkodó jellegű is (például: „mocskos, piszkos Diósgyőr”). Egyik sem való labdarúgó-mérkőzésre, különösen azért nem, mert ezen súlyosan sportszerűtlen nézőtéri megnyilvánulások miatt az utóbbi fordulók mindegyikében komoly anyagi kárt okoztak a Ferencváros csapatának – írja az MLSZ honlapja.

A Győri ETO-t, mint visszaesőt szabályzati rendelkezés megsértéséért 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik.

A Honvéd–Kecskemét mérkőzésen a hazai szurkolók rasszista megnyilvánulása miatt a Honvédot 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezik. A huhogás (azaz majomhang hallatásával gúnyolni afrikai, fekete játékost) az egyik legalantasabb, legprimitívebb lelátói közlésforma, amely kulturált szurkolóhoz nem méltó. A nemzetközi gyakorlatban is ez a leginkább tiltott, legsúlyosabb szankciókkal fenyegetett megnyilvánulás. A Honvéd szektorában egy társaság a 85. percben, a kecskeméti Yannick szabálytalansága után hallatta a jellegzetes rasszista hangot mintegy öt másodpercig. Csak megjegyzés, hogy Yannick korábban a Honvéd játékosa is volt, a társaság tagjai ezúttal még erre sem voltak tekintettel.

Tárgyalás megtartása után a Honvéd–Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédra kiszabott pénzbüntetést, illetve a Diósgyőr–Videoton mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrre kiszabott pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartották.

Jiri Kabele (Eger) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Magyar Kupa

A Videoton–Győr mérkőzéssel kapcsolatban a Győrt, mint visszaesőt szabályzati rendelkezés megsértéséért 50 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Földes Milán (Kaposvár) 1, Stipe Milos (Szigetszentmiklós) 1, Kálmán Attila (Győr) 1, Kemény Tamás (Mezőkövesd) 2, Varga Róbert (Orosháza) 3, Hadar Adrián (Békéscsaba) 3, soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Kazincbarcikát az ellene Enes Brnicsanin labdarúgóval szembeni pénzügyi tartozás miatt elrendelt fegyelmi eljárásban felmentették.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!