NB I

Halmosi győztes gólja a Loki ellen

A Haladás hazai pályán 1-0-ra győzött a DVSC ellen, méghozzá az ex-debreceni Halmosi Péter találatával.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 24. forduló
Szombathelyi Haladás – Debreceni VSC-TEVA 1-0 (0-0)
Szombathely, 2600 néző. Játékvezető: Iványi
Haladás: Rózsa – Búrány (Szakály A., 72.), Guzmics, Devecseri, Tóth P. – Nagy G., Iszlai, Rajos, Halmosi – Radó (Andorka, 82.), Ugrai (Jagodics M., 71.). Edző: Artner Tamás
DVSC: Verpecz – Ferenczi J. (Czvitkovics, 81.), Máté II P., Mészáros N., Nagy Z. – Bódi, Ramos, Szakály P., Selim Bouadla – Rezes (Sidibe, 56.), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Halmosi (51.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiaktól Kenesei Krisztián, Kulcsár Kornél és Kalász Milán, a vendégektől pedig Dombi Tibor és Pölöskey Péter hiányzott.

Rögtön Haladás-helyzettel kezdődött a meccs: Radó András tekert középre, az érkező Halmosi Péterről éppen Ugrai Roland elé pattant a labda, de nagy ziccerben csúnyán a kapu mellé lőtt. A folytatásban a debrecenieknek volt több lehetőségük, de komoly gólveszélyt nem teremtettek, illetve Rózsa Dániel kapus mindig magabiztos volt. A 25. percben Guzmics Richárd indította Nagy Gábort, de az ígéretes a centerezést Máté Péter kivágta. A szünet előtt Selim Bouadla tekert a kapu elé, Bódi Ádám beletetette a lábát a labdába, amely így elgurult Rózsa Dániel mellett, de a kapu előtt is, mert Coulibaly nem tudott időben reagálni.

A második félidő elején megszerezte a vezetést a Haladás, ráadásul éppen a DVSC korábbi játékosa, Halmosi Péter góljával! Az 51. percben Ugrai az alapvonalról visszagurított, Halmosi összeszedte a labdát, lefordult Bódi Ádámról, majd hat méterről a hálóba gurított (1-0). A folytatásban majdnem növelte előnyét a házigazda, de Halmosi passzát Rajos Gábor kapásból a kapu fölé lőtte. Az 59. percben Szakály Péter beadását Sidibe öt méterről a lécre fejelte. Három perccel ezután Selim Bouadla húsz méterről, nagy erővel lőtt kapura, a labda ismét a lécről pattant ki.

A 68. percben Radó remek labdát kapott középen, egyedül mehetett a kapu felé, de nagy helyzetben a bal alsó sarok mellé lőtt a kifutó Verpecz kapus mellett. A 73. percben vicces jelenet zajlott a pályán, illetve az oldalvonal mellett: Búrány Zoltánt ápolták, majd amikor ismét játékra jelentkezett, a bíró nem engedte vissza a pályára. Nem véletlenül, ugyanis a szombathelyiek védője nem vette észre, hogy időközben lecserélték, és Szakály Attila lépett pályára helyette.

Ebben az időszakban jelentős nyomás alatt játszott a Haladás, perceken keresztül a szombathelyiek kapuja előtt folyt a játék. Igen ám, de a DVSC nem tudott eljutni lövésig, a házigazda pedig magabiztosan védekezett. A végén Sidibe fejesét Rózsa a felső lécre tolta, de a vasiak a négyperces hosszabbítást is kihúzták, tehát több gól már nem született, így az ex-debreceni Halmosi győztes gólja jelentette a Haladás sikerét.

A DVSC továbbra is mély gödörben van, a Haladás viszont az MTK után a címvédőt is legyőzte, és továbbra is jellemző, hogy nagyon kevés gólt kap.

– Tipikus egygólos meccs volt. Biztos vagyok benne, hogy a Loki elcserélné a három kapufáját egy gólra. Sokat tettek a debreceniek, hogy pontot szerezzenek, de ezúttal a Haladásnál volt a szerencse. Lényeges, hogy a délutáni meccsen is, és itt is voltak nézők, igazi focihangulat volt a stadionban. Jó iramú mérkőzés volt, a debreceniek azért vesztettek, mert nem tudták gólra váltani a lehetőségeiket, a fejeseik öt-hat méterről a kapufára mentek. Körülbelül egyforma csapatok találkoztak, de ilyen a foci… A 68. percben eldőlhetett volna a meccs, hiszen Radó egy az egyben vitte a kapusra a labdát, de kihagyta a nagy ziccert. A nézők jól szórakozhattak, persze, debreceni szemszögből keserű a mérkőzés végkicsengése – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Arany László, a Debrecen és a Ferencváros egykori kiváló játékosa.

Olvasói sztorik