NB I

Komolyan gondolja a Siófok

A balatoniak hazai pályán 2-1-re nyertek az MTK ellen, és továbbra is küzdenek a bennmaradásért.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 24. forduló
FGSZ Siófok – MTK 2-1 (0-0)
Siófok, 200 néző. Játékvezető: Németh Á.
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fodor M. – Pál Sz., Melczer (Kiss M., 67.), Windecker, Kecskés (Horváth B., 91.), Nagy T. (Máté J., a szünetben) – Dajics. Edző: Horváth Károly
MTK: Groppioni – Poór, Kálnoki Kis, Nagy T., Hidvégi – Zsidai, Vadnai (Csiki, 62.), Vukmir – Vass P. (Bese, a szünetben), Tischler (Balajti, 85.), Pölöskei Zs. Edző: Garami József
Gólszerzők: Pál Sz. (77.), Tímár (91.), illetve Tischler (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A fővárosiaktól Hegedűs Lajos kapuson kívül Nikházi Márk, Rafa Wolfe, és a játékmester, Kanta József is hiányzott sérülés miatt.

A kilencedik percben Zsidai kitűnő passzával Pölöskei kilépett a védők közül, átemelte a labdát Kurucz kapus fölött, de a kapu fölött is. Egy perccel később ugyancsak Tischler szerezhetett volna gólt egy szöglet után, de a kaputól három méterre nem járt sikerrel. Az MTK irányította a játékot, de mezőnyfölénye meddőnek bizonyult.

A 28. percben Takács Zoltán buktatta a kilépő Zsidait, ezért szabadrúgást kapott a fővárosi együttes. Pölöskei Zsolt lövése nyomán a labda Windecker József kezéről pattant le. A játékvezető túl szigorúan büntetőt ítélt, de Tischler Patrik a kapu mellé lőtt. Az MTK fiatal középcsatára hosszú ideje nem szerzett bajnoki gólt: legutóbb a 11. fordulóban volt eredményes. A 42. percben Melczer Vilmos fejelt arasznyival a kapu mellé.

A második félidő elején úgy tűnt, mintha megnemtámadási egyezményt kötöttek volna egymással a csapatok: csak távolról próbálkoztak, azt sem túl nagy meggyőződéssel… Az 53. percben egy MTK-szöglet tekeredett veszélyesen középre, de a hazaiak az utolsó pillanatban menteni tudtak. A hatvanadik percben Fehér Zsolt fejesét védte Groppioni. Két perccel később megtört a jég: Tímár és Kecskés egymásra várt a hazai térfélen, az arrafelé garázdálkodó Tischler elcsente tőlük a labdát, belépett a tizenhatoson belülre, majd a hálóba lőtt (0-1).

A 67. percben a frissen beállt Kiss Máté szabadrúgása alig ment a kapufa mellé. Tíz perc elteltével Kiss Máté szöglete után Groppioni a kapujában ragadt, a berobbanó Pál Szabolcs pedig a hálóba fejelt (1-1). A 91. percben egy hazai szabadrúgás után Tímár fejesét védte vetődve Groppioni. A szöglet után Windecker megcsúsztatta a labdát, Tímár pedig a hálóba lőtt, ezzel a siófokiak nagy hajrában megnyerték a meccset (2-1).

Ezúttal sem törtek meg a sorozatok: a Siófoknak ez volt zsinórban az ötödik veretlen bajnokija hazai pályán, az MTK pedig 2009 óta nem tudja legyőzni a balatoniakat, akik továbbra is reménykedhetnek a bennmaradásban! A Siófoknak ez volt a második sikere, a fővárosiaknak pedig második veresége zsinórban, korábban ilyet egyik csapat sem produkált a mostani szezonban.

A meccset a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor, a Kispest-Honvéd, a Diósgyőr és a Nyíregyháza egykori edzője elemezte:

A mérkőzés nem volt túlságosan izgalmas és magas színvonalú. Az első félidőben többet kezdeményezett az MTK, a Siófok pedig visszaállt saját térfelére, a vendégcsapat ennek ellenére nem tudott helyzetet kidolgozni. Zsidai és Vadnai jól mozgatták a csapatukat, többször ígéretesen meglódultak. Hiába a mezőnyfölény, az MTK nem tudott kidolgozni lehetőséget. Az iram, a hajtás nem volt nagy. A második félidőben érdekes módon a Siófok lépett fel támadólag, talán megérezték, hogy ellenfelük ezúttal nem hozza magát. Ennek megvan az a kockázata, hogy kinyílik a csapat, de nem ebből kapták a gólt, hanem egy fatális hibából.

A fővárosiak megszerezték a vezetést, ebből logikailag az következett volna, hogy felszabadulnak és megnyerik a meccset. De a házigazdát mindez nem törte meg, továbbra is irányította a játékot, és megérdemelten egyenlített egy pontrúgásból. A Siófoknak nem lett volna jó az egy pont, mert elszállt volna az amúgy is csak matematikai esélye a bennmaradásra. A fővárosiak azt hitték, vége a mérkőzésnek, és egy szögletből a győzelmet is megszerezték a hazaiak.

Nem a jobb játékosokból álló csapat nyert, de két érdekesség, ami talán megmagyarázza az eredményt: második a tabellán az MTK, de mintha ez a helyezés őket zavarná a legjobban. Állandóan azt nyilatkozzák, hogy az ötödik hely környékén lenne a helyük reálisan. Állandóan ezt mondogatják, és szerintem bebeszélik maguknak, hogy nem olyan jók. Ennek az ellentéte a Siófok, ahol nincs nagy közönség, és a hírek szerint nincs nagy pénz sem, de a csapatban van jó néhány játékos, aki örül, hogy egyáltalán az élvonalban játszhat. Maximálisan megértem, és ez látszik is rajtuk. Egyszerűen azért nyerték meg a pénteki meccset, mert győzelemre játszottak.

Olvasói sztorik