Szalait összeboronálják a Dortmunddal

A Kicker című német sportmagazin cikke szerint idén nyáron csereüzlet keretében szerezheti meg a Bajnokok Ligája-elődöntős Borussia Dortmund a Mainz és a magyar válogatott játékosát, Szalai Ádámot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A lap információi szerint a csatár jelenlegi klubja három tehetséges dortmundi fiatalt is szívesen látná, értük elengedi magyar játékosát. Christian Heidel, a Mainz klubmenedzsere azt mondta, ráérnek akkor gondolkodni az eladáson, ha konkrét ajánlat érkezik Szalai Ádámért.

A Mainz még mindig versenyben van az európai kupaszereplés kiharcolásárét, pedig már csak öt forduló van hátra a Bundesliga jelenlegi idényéből. Attól függetlenül, hogy végül sikerül-e kilépni a nemzetközi porondra, a vezetők mindenképpen szeretnék megerősíteni a játékoskeretet a nyár folyamán. A Kicker szerint kívánságlistájukon a Dortmund három tehetsége is szerepel (Jonas Hofmann, Julian Koch és Daniel Ginczek), s értük akár Szalai Ádámot is odaadnák. A magyar válogatott csatára egyébként Robert Lewandowski helyébe léphetne a Borussiánál.

A magazin internetes kiadása szerint csereüzletre kerülhet sor. Szalai rögzített kivásárlási ára egyébként állítólag 8.5 millió euró.

– Ha nem akarjuk eladni Ádámot, nem is fogjuk megtenni. Ha majd tényleg érkeznek ajánlatok, ráérünk dönteni, hogy tényleg elengedjük-e – mondta Christian Heidel klubmenedzser.