NB I

A címvédő gyorsan eldöntötte

A Debrecen 3-0-ra nyert a Vasas otthonában a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Vasas FC – Debreceni VSC-TEVA 0-3 (0-2)
Illovszky Stadion, 1200 néző. Játékvezető: Németh Á.
Vasas: Halasi – Túri, Lucas, Nikolov, Katona M. – Szilágyi P. (Cseke, 78.), Venczel, Ferkó (Berecz, 61.), Deyvison – Pisanjuk, Ádám M. (Füredi, 88.). Edző: Dirk Berger
DVSC: Polekszics – Bernáth (Ludánszki B., 73.), Máté II P., Szűcs I., Ferenczi J. – Rezes (Coulibaly, 69.), Spitzmüller, Czvitkovics, Kulcsár T. – Pölöskey (Selim Bouadla, 43.), Szécsi. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Ferenczi J. (7., 18. mindkettőt tizenegyesből), Czvitkovics (68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egyik csapat sem a legerősebb összeállításban lépett pályára. A Vasasnál betegség miatt Thiago csak a kispadon kezdhetett. Szatmári Zoltán helyett Halasi Péter védett, és Görgényi Dávid is csereként várt bevetésre, Recklet, Kovács Dániel, Hohmann, Mehmedagics és Popovics Bertold pedig sérülés miatti kényszerpihenőjét tölti. A debrecenieknél egy kivételél csupa-csupa alapember ült a kispadon: Verpecz, Ramos, Selim Bouadla, Mészáros Norbert, Sidibe és Coulibaly.

Némi meglepetésre a másodosztályú Vasas kezdett aktívabban és veszélyesebben. A negyedik percben három szögletet végezhetett el egymás után az angyalföldi együttes. A harmadik sarokrúgás után Lucas fejelt kapura, de Polekszics a lécre tolta a labdát, a visszapattanót Venczel próbálta ollózva a hálóba juttatni, de nem célzott pontosan. Egy perccel később a Debrecen is szögletet végezhetett el, amelynek nyomán a labda mindenki előtt elsuhant, pedig veszélyes szituáció volt.

A hetedik percben tizenegyeshez jutott a Debrecen, mert Pölöskey a földre került Lucas mellett. A büntetőt Ferenczi János értékesítette (0-1). A 19. percben újabb tizenegyest kapott a DVSC, mert Katona Máté némi ütemkéséssel felrúgta Kulcsár Tamást, és Ferenczi János újra a bal alsó sarokba lőtt (0-2). Két buta hiba miatt hamar jelentős hátrányba kerültek a fővárosiak, akik azonban nem játszottak alárendelt szerepet, bár a mezőnyben is ellenfele fölé kerekedett a Debrecen. A harmincadik percben eltört az egyik szögletzászló, amit gyorsan pótoltak a hazaiak.

A 38. percben Czvitkovics Péter szabadrúgásába Pölöskey kézzel belepiszkált, a labda a kapufán csattant! Pölöskey eközben megsérült, ráadásul sárga lapot is kapott. A hazaiaknak sikerült rendezniük soraikat, többet tartották a labdát, támadásaikban volt fantázia, de komoly ziccert nem alakítottak ki.

Az újrakezdést követően előbb Ferkó, majd Szilágyi, Pisanjuk és Ádám Martin is próbálkozott a hazaiak részéről, debreceni oldalon pedig Kulcsár Tamás hagyott ki nagy helyzetet. Aztán a 68. percben Ferenczi János passzát Czvitkovics lőtte a hálóba 11 méterről (0-3). Két perccel később a Vasas részéről Deyvison végzett el szabadrúgást, és 26 méterről, középről alig lőtt a kapu fölé. A másik oldalon Czvitkovics bombázott harminc méterről, szabadrúgásból a lécre. Békésen csordogált a játék a hajrában, hiszen a mérkőzés, és ezzel együtt a továbbjutás már korábban eldőlt, a visszavágó csupán formalitás lesz.

– Sok problémánk volt a mérkőzés előtt, de mondtam a srácoknak, hogy bízzanak magukban, játszanak bátran. A különbség ma abban mutatkozott meg, hogy a Debrecen sokkal jobban használta ki a helyzeteit, okosabbak voltak a döntő pillanatokban. Azokkal a fiatalokkal, akik ma lehetőséget kaptak abszolút elégedett vagyok, külön kiemelném Túri Dánielt. Az egyéni hibák ma nem a fiataloktól jöttek – mondta a találkozó után Dirk Berger, a Vasas német edzője.

– Az előny birtokában kicsit lazábban játszottak a fiúk. Vigyáznunk kellett, hogy ez a lelkes hazai csapat nehogy gólt rúgjon, hiszen akkor vérszemet kaptak volna. A harmadik gól nagyon kellett, és még egy picit nyugodtabban kellene játszaniuk a srácoknak, de persze néha egy kicsit a talaj is bezavart. A győzelem mindig győzelmet szül, a győzelem a legjobb orvosság. Három gólt rúgtunk egy nagyon szimpatikusan és lelkesen játszó Vasasnak. Minden győzelemnek megvan a maga értéke – nyilatkozta a meccs után Kondás Elemér, a Debrecen edzője.

– Egyszerűen nem szabad olyan hibákat elkövetni, amilyeneket a Vasas-játékosok a meccs elején csináltak, hiszen látjuk, hogy azonnal tizenegyeshez vezetnek. Sokat látom őket játszani mostanság, és érthetetlen mi történt most velük – mondta a Rangadó.hu szakértője, Várady Béla, a Vasas és a magyar válogatott egykori legendás játékosa, aki a múlt héten ünnepelte hatvanadik születésnapját, ebből az alkalomból a mostani meccs előtt köszöntötték az angyalföldi klub vezetői. – Az első percekben volt egy kis zavar a debreceni védelemben, ha egy kis szerencséje van a Vasasnak, a kapufa bemegy, és máris más a játék képe. Az első helyen áll a csapat az NB II-ben, és nagyon drukkolok, hogy megnyerje, de nagyon sokat kellene javulnia, mert a játék sajnos elég gyenge…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik