NB I

„Nem technikailag vagyunk lemaradva…”

2005 után az elmúlt hétvégén újra magyar bajnokin lépett pályára Gaál Miklós.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Lejátszotta idei első bajnoki mérkőzését a PMFC színeiben a többéves légióskodás után hazatérő Gaál Miklós. A Pécs a Debrecen vendégeként kapott ki 4-1-re, de a baranyaiak kettős emberhátrányban fejezték be a találkozót. A Portugáliát, Horvátországot, Oroszországot és Bulgáriát is megjárt 31 éves védő a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, úgy érzi, fejlődött a magyar labdarúgás, amióta nem játszott itthon.

– Miért húzódott el ilyen sokáig a leigazolása?
– Igazából nem volt semmi különös – kezdte Gaál Miklós. – A szerződésemben volt néhány apróság, amely egyébként akaratlanul megváltozott, ezt kellett kijavítani, valamint a játékengedélyem sem érkezett meg.

– Miért éppen Pécs?
– Habár Szombathelyen nevelkedtem, Pécs volt az első profi klubom, itt mutatkoztam be felnőtt labdarúgóként. Itt végeztem el az egyetemet is, a párom és az ő szülei is pécsiek, szóval sok minden köt a városhoz. Ezen felül Márton Gábor korábban csapattársam is volt, igaz, én akkor még ifjú felnőtt voltam, de ő is jelezte, hogy számítana rám, így ez is nyomott a latba.

– Túl van az első bajnokiján. Milyen volt Debrecenben játszani?
– A meccs végeredménye nem tükrözi a játék képét. Szerintem semmivel nem volt jobb a Debrecen nálunk. Rögzített helyzetekből kaptunk gólokat, csakúgy, mint a Honvéd ellen a Ligakupában. Ezekre sokkal jobban figyelnünk kell a jövőben! Amúgy ezt leszámítva nem voltak nagy problémák. Ami engem illet, eléggé kimerültem, sokat kivett belőlem ez a két találkozó, féltem is kicsit, hogy meghúzódok. Szeptemberben megműtöttek, azóta eléggé össze-vissza edzésmunkákat végeztem, több csapatnál készülhettem, de mindenhol más ütemben zajlott az aktuális munka. Itt Pécsett kaptam először folyamatos terhelést, egy bizonyos koncepció alapján.

– Hogy látja, változott a magyar bajnokság színvonala, azalatt, amíg légióskodott?
– Egy bajnoki alapján nehéz komoly következtetéseket leszűrnöm. Úgy gondolom, fejlődött a magyar foci, a játék lendületesebbé vált, talán valamelyest gyorsabban kell döntést hozni egy adott szituációban. Oroszországgal összehasonlítva talán ez az a dolog, ami leginkább feltűnt, mert szerintem nem technikailag vagyunk lemaradva. Fizikálisabban is történt talán előrelépés, a hazai bajnokságban is több a testkontaktus. Szóval igen, úgy gondolom, előrébb tart a magyar labdarúgás.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik