NB I

Nem csak a támadóké az érdem

Az Újpest ellen kiváló teljesítményt nyújtó balhátvéd, Szabó János szerint sokkal jobban akarták a győzelmet az ellenfélnél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha a győzelem ténye nem is feltétlenül, de a különbség miatt mégis a tavaszi nyitóforduló egyik bombameglepetését okozta a Paks, amely a Szusza Ferenc Stadionban intézte el 6-0-ra az Újpestet. A vendégeknél a négygólos Lázok Jánost és a kétgólos Tököli Attilát is lehetne, sőt kell méltatni, de kiváló teljesítményt nyújtott Szabó János is a védelem baloldalán. A Rangadó.hu érdeklődésére a 23 éves játékos elmondta, hogy a jókora különbség őket is meglepte.

– Nem gondoltuk, hogy ilyen könnyű dolgunk lesz – kezdte Szabó János. – A kiállítás és a bűnetető befolyásolta ugyan a mérkőzés alakulását, azonban úgy gondolom, ha ez nem történik, akkor is nyertünk volna, ugyanis jobban akartuk a győzelmet az Újpestnél, nagyobb elánnal játszottunk, mint a hazaiak.

– Egy ilyen találkozón mindig a csatárok kerülnek reflektorfénybe. A védőknek mennyire volt nehéz dolguk hátul?
– Főleg a kiállításig akadt azért dolgunk, de egy ilyen nagyobb arányú győzelem alkalmával valóban eltörpül a mi teljesítményünk. A támadóinkat minden dicséret megilleti!

– Legközelebb azt a Honvédot fogadják, amely szintén egy nagyobb pofonba szaladt bele a Videoton ellen. Előny, vagy hátrány lehet ez a Paks számára?
– A Honvéd egy nagyon jó csapat. A legutóbbi átmozgató edzésünkön a mesterünk felhívta a figyelmet, hogy semmiképp ne becsüljük le őket. A héten felkészülünk a játékukból, természetesen nekik is vannak gyengéik, amiket igyekszünk majd kihasználni.

– Mennyire lehet sorsdöntő az idei szezon önnek? Legutóbb szerepelt a ligaválogatott keretében, ráadásul a magyar válogatottban a balhátvéd eléggé hiányposzt.
– Úgy gondolom, hogy elsődleges a paksi csapat teljesítménye, hiszen egy jól szereplő együttesből könnyebb odakerülni a tűz közelébe. Én teszem a dolgomat hétről hétre, és ha a szövetségi kapitány lát bennem fantáziát, akkor örömmel csatlakozom, hiszen természetesen nagyon nagy álmom, hogy a felnőtt válogatottban is szerepeljek.

Olvasói sztorik