NB I

A harmadosztályba igazol Simon Attila

A Nyíregyházáról távozó csatár fejében az is megfordult, hogy abbahagyja a futballt, elsősorban az edzői pálya vonzza.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB III Bakony-csoportjában szereplő Répcelak együttesében folytatja pályafutását a Nyíregyháza Spartacus csapatától távozó Simon Attila. A salgótarjáni születésű, 24 éves támadó az MTK-ban nevelkedett, majd a Haladás és a Sopron színeiben is szerepelt. Több mint negyven NB I-es mérkőzéssel a háta mögött most a harmadosztályba igazolt. A támadó a Rangadó.hu megkeresésére elárulta, arra is gondolt, hogy felhagyjon a futballal, illetve azt is elmesélte, hogy szívesen követné édesapját az edzői pályán.

– Nagyon elgondolkoztam azon, hogy abbahagyom a labdarúgást, és elindulok a civil élet felé. Van több lehetőségem is, igazából arra gondoltam, hogy az Illés Akadémián edzősködnék az édesapám mellett. Úgy gondolom, hogy nála sokat tanulhatnék, hiszen az ország egyik legjobb szakembere, aki mellett rengeteget tudnék fejlődni. Emellett egyáltalán nem is akartam már focizni, de végül úgy döntöttem, hogy Répcelakra igazolok. Balassa Péter az edző, aki korábban csapattársam is volt a Haladásban, igazából az ő személye miatt döntöttem úgy, hogy akkor ezt a félévet Répcelakon töltöm, a mozgással úgysem szabad leállni. Az edzősködés mellett a menedzseri munkakör is foglalkoztat.

– Ha minden igaz, akkor a testvére, Simon András ügyeit már ön intézni…
– Annyi történt, hogy az öcsém megbízott, intézzem az ügyeit a csapatok körül, illetve ha valamiről nyilatkozni kell. Olvastam mostanában róla megjelent, elég negatív hangvételű dolgokat, amelyek nem tetszettek. Nem szeretném, hogy a közvélemény beskatulyázza őt. Nem mindig őt kell elővenni, hiszen nem mindenesetben ő a hibás. Nyilván neki is van egy stílusa, de azok után, amik történtek vele, én nagyon tisztelem őt, amiért még egyáltalán focizik. Volt, hogy Spanyolországban egy teljes évig nem kapott fizetést, és ha jól tudom, jelenleg is vannak hasonló problémái.

– Az említett edzői pálya elkezdéséhez meg is lennének a szükséges papírjai?
– Van egy kommunikáció szakos diplomám, és egy B-licences papírom is. Ahhoz, hogy el tudjam végezni az A-licencet is, kell egy év hivatalos edzősködés. Úgy gondolom, elég jó referenciamunkának tűnik az Illés Akadémián való segédkezés, de később akár edzősködés is. Azt is mondtam a vezetőknek, hogy ezt teljesen ingyen vállalom, hiszen nekem megéri, hogy tanuljak, és ez mindenképpen jó befektetésnek minősül.

– Mi miatt döntött úgy majdnem, hogy abbahagyja a játékot?
– Igazából elment egy kicsit a kedvem a focitól, hiszen nem mindig csak rajtad múlik, hogy játszhatsz-e. Ebből egy kicsit elegem lett, meg a sok sérülésből is. Remélhetőleg ez a félév rámegy arra, hogy nem lesz olyan feszített a tempó. A labdarúgásnak a profi részéből most legalább egy félévre elegem lett. Voltak lehetőségeim az NB II-ből is, és Ausztriából is, de a sok igazságtalanságtól elment a kedvem, illetve abból is, hogy nem mindig azon múlik a játékos sorsa, hogy éppen hogyan teljesít. Sajnos Nyíregyházán és Sopronban is rengeteget küszködtem sérülésekkel, és műtéteim is voltak, de ezért nem szeretnék igazából senkit sem hibáztatni. Egyik helyen sem tudtam bizonyítani, hogy miért vagyok ott. Brekk János úgy döntött, hogy nem akar kísérletezgetni, hiszen szinte egész ősszel sérült voltam, neki pedig a feljutás a célja. Egyébként meg is értem az ő véleményét, de esetleg ha vár, akkor ki tudja, hogy mi lett volna… Én senkit nem hibáztatok azért, amiért most itt tartok, de azért egy-két helyen elvártam volna, hogy valamivel korrektebbek és megértőbbek legyenek.

– Mit gondol, az NB III-as kitérő után még lesz visszaút magasabb osztályokba?
– Őszintén mondom, hogy vannak most a civil életben olyan lehetőségeim, amelyeket ha ki tudnék aknázni, akkor igazából nem lenne már értelme. Ezért úgy döntöttem, hogy erre a félévre Répcelakra igazolok, ami ugye közel van Szombathelyhez, és nekem már erre is gondolnom kell.

– Ez tényleg csak féléves kapcsolat lesz a Répcelakkal, vagy akár hosszabb távra tervez?
– Abban maradtunk, hogy most erre a három hónapra szerződöm ide. Aztán ha jól jönnek az eredmények, és nekem is kijön esetleg a lépés, akkor még a maradás is lehetséges. Nem akarok azonban még ennyire előre gondolkodni.

Simon András marad Győrben

Simon Attilától azt is megtudtuk, hogy öccse, Simon András minden bizonnyal Győrben marad, és a másodosztályban szereplő gárdában bizonyítana.

– Egyelőre úgy néz ki, hogy erre a félévre Győrben marad, és a második csapatban próbál bizonyítani. Kell, hogy játéklehetőséget biztosítsanak neki, és ő is szeretne is már játszani. Voltak más NB I-es együttesek is, akik megkeresték, de egyéb dolgok miatt ezek nem jöttek össze. Minden valószínűség szerint tehát nyárig Győrben marad.

Olvasói sztorik