NB I

Kezd összeszokni a csapat

Antal Botond szerint kiválóan szolgálta a KTE felkészülését a horvátországi edzőtáborozás.

Kapcsolódó cikkek

Joszeliani aláírt
Újabb játékossal bővült a KTE kerete: aláírta szerződését Zsivi Joszeliani. A grúz utánpótlás-válogatott játékos először a Szeged elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára, és elutazhatott a csapattal az edzőtáborba is. A jobboldali középpályás eddigi munkájával meggyőzte a szakmai stábot, így hétfőn fél plusz két évre szóló szerződést írt alá – olvasható a klub honlapján.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap érkezett haza egyhetes horvátországi edzőtáborozásából a KTE-Phoenix Mecano csapata. A kecskemétiek címvédőként vettek részt az Istria Winter Cup elnevezésű felkészülési tornán, amelyen ezúttal az utolsó helyen végeztek. Ott volt az együttesben a 21 éves kapus, Antal Botond is, aki korábban az Újpest és az angol Watford csapatában is megfordult. A fiatal játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, jól sikerült az egyhetes összetartás, és a nagy mértékben kicserélődött alakulat kezd összeszokni.

– Jól sikerült az edzőtábor, kiváló körülmények között készülhettünk, illetve jó csapatok ellen szerepelhettünk – mesélte Antal Botond. – A cél az volt, hogy a csapat összeszokjon, hogy a stratégiákat, a taktikákat tudjuk gyakorolni. Úgy érzem, sikerült megvalósítani ezeket, így kiváló célt szolgált ez a hét. A felkészülés abban az ütemben halad, ahogy elterveztük, a csapatnak megvan már az ereje, és kezdünk összeszokni. Három hét van a bajnokság kezdetéig, addig még formába hozzuk magunkat, szerintem jó úton járunk.

– Tavaly az első helyen végeztek az Istria Winter Cup nevű tornán, idén pedig az utolsó helyen zártak. Igaz, azóta szinte teljesen kicserélődött a keret…
– Az idei évben sokkal erősebb csapatok vettek részt a tornán. Tavaly egy összeszokott gárdával mentünk, idén pedig ugye teljesen kicserélődtünk, ezért az eredmény nem úgy jött ki, mint legutóbb. Úgy gondolom, hogy ez a későbbiekben semmit nem fog számítani, hiszen ez most számunkra arról szólt, hogy összecsiszolódjon az alakulat. Idén a körülmények sem voltak a legideálisabbak, szinte használhatatlan pályákon játszottunk. A Kecskemét a sokpasszos játékot preferálja, és ezek a pályák nem voltak alkalmasak erre. A külföldi ellenfeleink pedig inkább az ívelgetős játékot erőltették, amivel jobbnak is bizonyultak nálunk.

– Ki most a Kecskemét első számú kapusa?
– Ezt Horváth Ferenctől kellene megkérdezni. A felkészülési mérkőzéseken szinte percre pontosan ugyanannyit játszottunk a másik kapussal, Borszéki Csabával. Szerintem ez még kialakulóban van, a következő három hétben ez is ki fog derülni.

– Mit vár a tavaszi folytatásról?
– Szeretnénk minél több meccset megnyerni, és minél előrébb végezni a tabellán. Személy szerint pedig szeretnék védeni, és jól védeni a KTE színeiben.

Olvasói sztorik