NB I

Ellentmondásos érvelés

Simon Antal azt mondta Piller Józsefnek, meg van elégedve a munkájával, mégsem számít rá.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB I-ben újonc Egri FC kedden bejelentette, hogy távozik a csapattól Piller József. A 24 éves középpályás tavaly februárban érkezett a hevesiekhez, tehát részese volt a nagy tavaszi hadjáratnak, és a feljutásnak, bár csak három meccsen lépett pályára. Ősszel, az élvonalban ötször volt kezdő, kétszer pedig becserélték. Egyébként a Vasas nevelése, de korábban megfordult Siófokon, illetve fél szezon erejéig a külföldi életbe is belekóstolt, hiszen a holland SC Veendam játékosa volt.

A Rangadó.hu érdeklődésére Piller József mesélte egri távozása furcsa körülményeiről, és bár a jövőjével kapcsolatban egyelőre nem szolgált konkrétumokkal, nem zárta ki, hogy visszatér Angyalföldre.

– A távozását kedden hozta nyilvánosságra a klub, de az ön számára mikor derült ki?
– Múlt hét szerdán, egy hete. Volt előtte egy edzőmeccsünk, amelyen nem játszottam, ezért másnap megkérdeztem Simon Antal vezetőedzőt, hogy van-e valami problémája az edzésmunkámmal?! Azt mondta, meg van velem elégedve, de nem számít rám. Azóta körülnéztem, keresgéltem, vannak már ajánlataim, hamarosan eldől, hol folytatom – magyarázta Piller József.

– Vasas-nevelés, és eddigi pályafutása jelentős részét Angyalföldön töltötte. Nem vetődött fel a visszatérés lehetősége?
– Erre egyelőre nem szeretnék válaszolni. Nem titkos, de még képlékeny ez a téma…

– Az egri távozásával félbeszakadt az alapozás, a felkészülési folyamata?
– Nem szakadt meg, mert még mindig Egerben edzem a csapattal, ugyanúgy készülök, ahogy a többiek.

– Hogyan emlékszik vissza az elmúlt egy esztendőre?
– Február végén igazoltam Egerbe, és nagyon jól éreztem magam, illetve most is jól érzem, hiszen még mindig itt vagyok. Megkedveltem Eger városát is, és örültem, hogy a csapat tagja lehettem, jó közösségbe sikerült beilleszkednem még az elején. A csapat egyben volt, most pedig kialakulóban van. Nem tudom, kiket igazolnak, de jelenleg meglehetősen kevesen vagyunk még.

Megfelelő ajánlat?

Azt írja Piller Józsefről az Egri FC honlapja, hogy kizárólag megfelelő ajánlat esetén távozhat. Mindez csak azért érdekes, mert a vezetőedző nem számít rá. Akkor vajon miért nem mehet isten hírével?

Az Egri FC-vel szerződést bontott futballisták közül Michael Stanislaw az osztrák másodosztályú SV Horn színeiben folytatja, Romhányi Tamás az NB III-as Felsőtárkány játékosa lesz, Petr Knakal és Josef Hamouz Csehországban keres magának csapatot. Igor Pisanjuk a Vasas SC próbajátékosaként egy félidő alatt négy gólt rúgott szerdán az FC Hatvannak, Wolry Wolfe, Joël Tchami és Goran Vujovics további sorsáról azonban nincs információ. Szimeon Hrisztov A következő fél évben kölcsönben szerepel a macedón első osztályú FK Peliszter Bitola együttesében.

Olvasói sztorik