NB I

Fradi-siker az edzőmeccsen

Csupán két magyar játékos szerepelt a Ferencváros kezdőcsapatában, amely 4-0-ra nyert a Paks II ellen.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – MVM Paks II 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Böde (26.), Junior Fell (45.), Batik (55., 74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonalbeli csapatok közül a Ferencváros kezdte a legkorábban a téli felkészülést, így nem csoda, ha az első edzőmeccs is az FTC nevéhez fűződik. A fővárosiak biztosra mentek, hiszen az NB II Nyugati-csoportjának utolsóelőtti helyén álló MVM Paks II együttesét hívták vendégségbe szombat délelőttre.

A népligeti műfüves pálya körül nagyjából hatszáz érdeklődő gyűlt össze. A Fradiban pályára lépett a korábbi szerb U21-válogatott Milos Zeravica. A 24 éves szélső legutóbb az OFK Beograd játékosa volt.

A 26. percben a vendégek kapusa, Csoknyai Balázs készülődött kirúgáshoz, de a lövés pillanatában elcsúszott, a labda a tizenhatos körül ólálkodó Böde Dánielhez került, aki néhány méteren keresztül vezette, majd a kapu közepébe bombázta (1-0). Az első játékrész utolsó másodperceiben egy remek baloldali beívelést követően a brazil Junior Fell lőtte alig pár méterről a hálóba a labdát (2-0). Ő jelenleg a negyedosztályú Metro játékosa, de az előző évet a Vasco de Gama U20-csapatában töltötte.

A szünetben Ricardo Moniz vezetőedző nyolc új játékost küldött pályára. Az 55. percben Batik Bence érkezett remekül egy baloldali beadásra, és a kapu bal alsó sarkába fejelte a labdát (3-0). A második félidőben kiegyenlítettebb a játék képe, de még így is a hazaiak domináltak. A 74. percben Zeravica szabadrúgását Batik fejelte a hosszúról a rosszul kimozduló paksi kapus mellett a hálóba (4-0) – tudósít az FTC honlapja.

– A meccs kapcsán az a legfontosabb, hogy senki nem sérült meg – mondta Ricardo Moniz. – A felkészülés ezen szakaszában, ilyen talajon ez mindig nagyon fontos. Örömteli, hogy védekezésben is nagyon szervezettek voltunk, a Paks második csapatának nem nagyon akadt helyzete. Nagyon jó volt látni, hogy közel ezer drukker kilátogatott a találkozónkra, ez fantasztikus. Junior Fell, valamint Zeravica tesztelését tovább folytatjuk, mindketten utaznak velünk Spanyolországba. A marbellai edzőtáborban a Basel, a Dinamo Kijev, valamint a Steaua ellen kemény tesztek várnak ránk.

Friss információ, hogy az edzőtáborban a román CFR Cluj csapatával is megmérkőzik az FTC.

Lisztes Krisztián aláírt

Az FTC korábbi kiváló középpályása, Lisztes Krisztián a jövőben játékos-megfigyelőként segíti a Ferencvárost, már alá is írta szerződését.

– A játékos-megfigyelési rendszer sémáját ifjabb Albert Flórián dolgozta ki. A célunk röviden, hogy minden korosztályból a Fradiba kerüljenek a legjobb játékosok. Meg kell találnunk azokat, akik érdemesek rá, hogy viseljék a Ferencváros mezét. Az FTC az ország legjobb és legnépszerűbb klubja, így természetesen vonzó. Keller József és Dragóner Attila sokat dolgozik azért, hogy jó körülményeket biztosítsanak a fiataloknak, és megfelelő tudású edzők foglalkozzanak a gyerekekkel. Az első csapat teljesítménye is meghatározza azt, hogy a kisebbeknek legyen kedvük a Fradiban focizni, és úgy látom, ebből a szempontból is jó irányba haladunk – nyilatkozta Lisztes a fradi.hu oldalon.

Olvasói sztorik