Hírek

Egervári a Fradihoz látogatott

A magyar válogatott szakmai stábja a válogatott keretnél számításba vett játékosokról érdeklődött a Ferencvárosnál, és hasznos tapasztalatokat szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egervári Sándor, valamint két segítője, Kenyeres Imre és Csábi József hétfőn látogatást tett a Ferencvárosnál, hogy találkozzon Ricardo Moniz vezetőedzővel és Máté Csaba másodedzővel. A másfélórás szakmai eszmecsere után a szövetségi kapitány az MLSZ honlapján elmondta: hasznos információkat szerzett a bő kerethez tartozó labdarúgókról, és a következő napokban újabb kollégákkal folytat megbeszéléseket.

– A klubokkal való szoros kapcsolattartás jegyében a szezon kezdete előtt végigjárjuk azokat az egyesületeket, amelyek játékosokat adnak a válogatott bő keretébe, vagy olyan labdarúgókat foglalkoztatnak, akiknek a közeljövőben esélyük lehet bekerülni a nemzeti csapatba – magyarázta Egervári kapitány. – A Ferencvárosnál tett látogatásunk jó hangulatú beszélgetéssel telt, nagyon sok számunkra hasznos információt tudtunk meg. Többek között arról beszéltünk a kollégákkal, hogy miként tudjuk összehangolni a klub és a válogatott tervezett programjait, megismertük a csapat felkészülésének legfontosabb szakmai szempontjait, valamint tájékoztatást kaptunk az általunk figyelemmel kísért játékosok jelenlegi felkészültségéről.

Az FTC honlapján a holland vezetőedző, Ricardo Moniz kifejtette, a magyar labdarúgásban dolgozó személyként soha nem külföldiként tekintett magára, hanem egy egység részeként, amely a magyar foci jobbá tételéért dolgozik.

– Az asztalnál ülve ugyanezt a tenni akarást éreztem a szövetségi kapitányon, valamint a segítőin. Élvezetes beszélgetésen vagyunk túl, amely során a futball szinte minden területét érintettük – folytatta Ricardo Moniz. – Külön érdekes volt, hogy kiderült: a fiatalok képzése, az utánpótlás nevelése ugyanolyan fontos a Ferencváros és a válogatott számára. Ez volt az első alkalom, hogy Egervári Sándorral találkoztam, hasznosnak ítélem meg a beszélgetésünket. Ezúton is jó munkát kívánok a válogatott szakmai stábjának, remélem, sikerekben gazdag év előtt áll a nemzeti csapat.

Egervári Sándor már ezen a héten folytatja a látogatások sorát, a következő napokban Győrbe és Szombathelyre látogat el segítőivel.

Olvasói sztorik