Siófokon folytatja Máté János

Az NB II tavalyi gólkirálya ezt a szezont a Ferencváros csapatában kezdte, de most távozik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A fővárosiak színeiben kilenc élvonalbeli meccsen játszott, és egy gólt szerzett. Siófoki átigazolásával kapcsolatban Horváth Károly vezetőedző a sonline.hu oldalon elmondta, hogy már csak a papírunka van hátra. A 22 éves támadó lehet a balatoniak első igazolása idén. Máté János a Videotontól került tavaly nyáron a Ferencvároshoz, miután a fehérváriak második együttesében 17 gólt szerzett az NB II Nyugati-csoportjában, ezzel gólkirály lett.

A siófokiak kapták az ősszel a legtöbb gólt az élvonalban (36), ezért Horváth Károly a védelem megerősítésén is dolgozik. A kiszemeltek közé tartozik az FTC korábbi labdarúgója, a 32 éves Tímár Krisztián, aki Vietnámból tért haza, és jelenleg csapat nélkül van, illetve a zsolnaiak játékosa Fótyik Dominik, aki legutóbb az NB II-es Kazincbarcikában játszott. Utóbbi kivásárlási ára 50 ezer euró, így róla vélhetően lemondhatnak, de a kecskeméti Gyagya Attila és Bertus Lajos leigazolása is benne van a pakliban a pletykák szerint.

A távozók között a leginkább a két újpesti, Egerszegi Tamás és Zamostny Balázs nevét emlegetik. Előbbit a Paks nézte ki magának, utóbbival a hírek szerint nem számol Horváth Károly. Az utóbbi támadó esetében ez érthető is lenne, hiszen 13 meccsen mindössze egy találatig jutott.

– Június végéig van szerződésünk velük, minket pedig nem keresett meg senki – mondta erről Horváth Károly, aki hozzátette: január hetedikén kezdik a felkészülést a tavaszi szezonra, és már az első tréningen lesznek új arcok.