NB I

Együtt készülhet a csapattal

Katona Attila sérülése már a múlté, így a védő együtt kezdheti meg a felkészülést a csapattársaival.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az őszi szezon során alig jutott szerephez az OTP Bank Liga kiesőhelyén telelő Egri FC védekező játékosa, Katona Attila. A 31 éves labdarúgó bokasérüléssel bajlódott az ősz folyamán, és bár a futással nem volt különösebb problémája, sokáig nem tudott játékra jelentkezni, hiszen például a passzoknál már előjött a fájdalom.

A rutinos játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, most már jól érzi magát, és bízik benne, hogy nem jön elő ismét a sérülése a tavaszi felkészülés során. Katona hozzátette, ő és a csapattársai sem elégedettek az őszi teljesítményükkel, de egy évvel ezelőtt is jelentős hátrányból küzdötte fel magát a gárda az NB I-be, így most is sikerülhet kivívni a bennmaradást.

– Az utolsó négy hétben már a csapattal edzettem – mesélte Katona Attila. – Az utolsó két Ligakupa-mérkőzésen pályára is léptem, és nem éreztem fájdalmat, úgyhogy remélhetőleg most már rendben van a lábam.

– Megúszta tehát a műtétet?
– Ezt sajnos nem lehet kijelenteni, ha ismét jelentkezne a fájdalom, akkor elkerülhetetlen lesz egy komolyabb beavatkozás. De amióta csatlakoztam a csapathoz, nem éreztem különösebb fájdalmat, így bízom benne, hogy nem lesz gond a felkészülés során.

– Mikor kell edzésre jelentkezniük?
– Január nyolcadikán kezdődik a felkészülés, azonban az egyéni feladatoknak már neki kellett állni, hogy ne elkényelmesedett állapotban kezdjük meg az alapozást a tavaszi félévre.

– Nagy lendülettel masíroztak végig tavasszal az NB II-ben. Megtört az Egri FC lendülete, vagy reális egy újonc csapattól, hogy a kiesőhelyek környékén teleljen?
– Egyáltalán nem reális az, hogy egy újonc csapat a tabella utolsó helyeinek valamelyikéről várja a tavaszi folytatást. Jó példa erre az MTK, vagy az előző szezonból a Diósgyőr és a Pécs szereplése. Persze, nehéz dolgunk van, ég és föld a különbség az NB II és az élvonal között, de ne higgye azt senki, hogy nem jelent csalódást számunkra a csapat őszi szereplése. Nem ezt vártuk magunktól, ez egy gyenge félév volt. Az elmondható, hogy nem kezdtük rosszul a szezont, megszorongattuk például a Debrecent és a Videotont is, nem értünk el rossz eredményeket a bajnokság első felében. Azonban az utolsó mérkőzések rosszul sikerültek. Nagy váltás volt ez az NB II-es menetelésünk után. Több játékos is csatlakozott hozzánk, valamennyire kicserélődött a keret, így azt már nem tudhatjuk meg, mire lett volna képes a feljutást kiharcoló együttes. De azt sem szabad elfelejteni, hogy az előző szezonban is jelentős hátrányban vártuk a tavaszt, és mégis sikerült kiharcolnunk a feljutást.

– Sikerülhet ez a bravúr 2013-ban is?
– Mindannyian hisszük, hogy sikerülhet. Abszolút nem vagyunk megelégedve a jelenlegi helyezésünkkel, szeretnénk javítani tavasszal. Remélhetőleg végre elkészül a villanyvilágítás a pályánkon, így hazai környezetben is játszhatunk bajnoki mérkőzéseket. Szinte biztosan érkezik néhány új játékos a csapathoz, akik erősítést jelenthetnek, és egy nagyon jól sikerült alapozással indítva az újévet kiharcolhatjuk a bennmaradást.

Olvasói sztorik