NB I

Nyerhető meccset buktak el

Albert Ádám a családjának üzent a Siófok ellen szerzett gólja után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 15. helyről várja a tavaszi folytatást az OTP Bank Liga újonc csapata, az Egri FC. A Heves megyei klub 17 forduló alatt 11 pontot gyűjtött, így két ponttal előzi meg a sereghajtó Siófokot, és nyolc ponttal van lemaradva a Pécs mögött.

Simon Antal vezetőedző csapata az utolsó őszi fordulóban a szezon eddigi legfordulatosabb mérkőzésén szenvedett vereséget, éppen a legutolsó Siófok otthonában. A találkozón lélektanilag fontos pillanatban szerzett gólt csapatának az egriek 22 éves középpályása, Albert Ádám. Találatával megfordította a mérkőzést együttese, azonban végül így sem sikerült a pontszerzés a kiesési rangadón. A Vácról igazolt Albert a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, úgy érzi, leginkább a dekoncentráltságnak köszönhetik, hogy nem sikerült pontot szerezniük ezen a meccsen, de bízik benne, hogy tavasszal már jóval sikeresebb lesz a csapata.

– Nyerhető meccsen maradtunk pont nélkül – értékelte a siófoki találkozót az Eger játékosa, Albert Ádám. – Úgy érzem, leginkább a dekoncentráltság miatt kaptunk ki, fontos pillanatokban követtünk el hibákat, ennek köszönhető, hogy nem sikerült a pontszerzés.

– Pedig egy igencsak hajtós Eger jött ki a második félidőre…
– Így van, bár hozzátenném, már az első félidő második felében is a mi akaratunk érvényesült a pályán. De ekkor még nem sikerült a gólszerzés. A vezetőedzőnk megnyugtatott minket a szünetben. Elmondta, arra kell koncentrálnunk, hogy mi lőjük az első gólt, és ha ez sikerül, akkor a többi jönni fog magától. Ez így is lett. Azonban a Siófok sem adta fel, így végül a hazaiaké lett a három pont.

– Zárásként továbbjutottak a Ligakupában, viszont az NB I-ben kiesőhelyen telelnek. Hogyan értékelné az őszi szezont?
– Örülünk neki, hogy sikerült továbblépnünk a Ligakupában. A bajnoki szereplésünkkel viszont nem lehetünk elégedettek. Sajnos külső körülmények is közrejátszottak abban, hogy így szerepeltünk. Nagyon nehéz dolgunk volt amiatt, hogy gyakorlatilag minden meccsünket idegenben kellett lejátszanunk. A szezon elején még bírtuk ezt az állapotot, és ez meglátszott az eredményeinken is. Szoros meccseket játszottunk, győztünk Pakson, megvertük a címvédő Debrecent, vagy például döntetlent értünk el a Ferencváros ellen. De ahogy haladtunk előre a bajnokságban, egyre inkább érződött a csapaton az a pluszteher, hogy mindig idegenben játszunk, és az ősz végére szellemileg és fizikailag is elfáradtunk. Ennek köszönhető leginkább, hogy nem sikerült jól az őszi végjáték.

– Ha minden jól megy, tavasszal már Egerben is rendeznek NB I-es mérkőzéseket. Mit vár a hátralévő tizenhárom fordulótól?
– Bízom, bízunk benne, hogy minél több sikernek örülhetünk majd tavasszal. Nem adjuk fel, hiszünk benne, hogy sikerülhet kivívni a bennmaradást. De kis lépésekben kell haladnunk, mindig csak arra kell koncentrálnunk, hogy a soron következő mérkőzésen sikeresek legyünk.

– A fáradság ellenére elmondható, hogy ön most lendült csak bele igazán, hiszen így az utolsó őszi fordulókban alapemberré vált a csapatban. Ennyire nehéz volt a beilleszkedés?
– Nem voltam jó formában, amikor nyáron átigazoltam a Váctól az egri csapathoz. Több idő kellett, míg utolértem saját magamat és a társaimat, ezért nem kerültem be sokáig az első csapatba. Azonban sikerült végre az elvárt szintre hoznom magam, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen az utolsó három fordulóban már kezdőként számított rám a vezetőedző.

– Amit góllal hálált meg az utolsó fordulóban. A kezével még szívet is formált örömében, ezzel kinek üzent a kamerákon keresztül?
– A családomnak szólt ez a gesztus. Nagyon sokat köszönhetek nekik, nélkülük nem lennék itt, az ő támogatásuk nélkül nem lennék NB I-es labdarúgó. Nekik üzentem a gólom után.

Téli szünet Egerben

Albert Ádámtól azt is megtudtuk, hogy az együttes a szerdai Ligakupa-mérkőzés után megkezdte téli pihenőjét. A csapat tagjainak legközelebb január nyolcadikán lesz jelenésük a szakmai stáb előtt, ekkor kezdi meg a tavaszi felkészülést az Egri FC.

Olvasói sztorik