NB I

Rendet kell rakni

Fejes András továbbra sem érti, miért nem tudják megőrizni megszerzett előnyüket a bajnokikon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kiesőhelyen telelő csapatok találkoznak az OTP Bank Liga 17. fordulójában. A tizenötödik helyen álló Egri FC ahhoz a Siófokhoz látogat, amely jelenleg hat pontjával az utolsó helyet foglalja el a tabellán. Horváth Károly együttese mindössze négy mérkőzésén szerzett pontot az elmúlt tizenhat forduló során, annak ellenére, hogy hat találkozón is vezetést szerzett.

Fejes András szerint már visszatérő probléma, hogy hiába kerülnek előnybe, még csak pontra sem tudják váltani azt. A Siófok 24 éves középpályása hozzátette, ők sem tudják, mi lehet a baj forrása, de a téli szünetben mindenképpen rendezik a sorokat a Balaton-partiak.

– A Pápa elleni győzelem után ismét előjött a szezon során már tapasztalt problémánk – értékelte a Rangadó.hu megkeresésére az elmúlt két vereséget Fejes András. – Az Újpest ellen kétszer is vezettünk, jól játszottunk, mégis vereséget szenvedtünk végül. A Honvéd elleni kettő-nullás eredmény sem tükrözi hűen a mérkőzés képét, ezen a meccsen sem vallottunk szégyent. Azonban valamiért mégsem sikerül a pontszerzés. Hiába vezetünk, vagy játszunk jól, olyan egyéni hibákat követünk el, amelyekkel fontos pontokat veszítünk. Nem tudjuk, mi lehet a probléma forrása, de nagyon szeretnénk már rájönni.

– A téli szünetben erre lesz idejük…
– Jól jön a csapatnak ez a pihenő, rendezni tudjuk a sorainkat a felkészülési időszak alatt. Fontos lesz, hogy összeszedjük magunkat, hiszen nehéz tavasz vár ránk.

– A kupában elsőként jutottak a legjobb nyolc közé. Nehéz lesz a bennmaradás kiharcolása az NB I-ben, így nem vetődött fel önökben, hogy a második számú sorozat élvezzen elsőbbséget?
– Mindig a bajnokság az első, ez most sincs másként. Nagyon örülünk a kupa-továbbjutásnak, még ha ezt egy alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben sikerült is elérnünk. Örülnék neki, ha a sorsoláson ismét kifognánk egy alacsonyabb osztályú csapatot, hiszen így reális esélyünk nyílhat az elődöntőbe jutásra. De a bajnokság az első, küzdenünk kell a bennmaradásért.

– Az Eger ellen zárják az őszt, nem lehet más a cél, mint a győzelem…
– Így van! Hiszünk benne, hogy meg tudjuk verni az egri csapatot, ezzel pedig – ha nem is sokkal – közelebb kerülünk az előttünk állókhoz. Lökést adhat a csapatnak a téli szünetre, és a tavaszi szereplésünkre is hatással lehet, ha most sikerül győzelemmel búcsúznunk az őszi szezontól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik