NB I

Megint Nikolics, megint dupla

A Videoton 2-0-ra nyert Kaposváron az OTP Bank Liga 13. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 13. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Videoton FC 0-2 (0-0)
Kaposvár, 3000 néző. Játékvezető: Bognár
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Kovács O., Jánvári – Szafarics (Vrucina, 76.), Pedro – Balázs B., Oláh L. (Diallo, 80.), Horváth T. – Haruna. Edző: Prukner László
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, Vinícius, Kaká, Hector Sánchez – Mitrovics, Tóth I B. (Sándor Gy., 57.) – Oliveira (Kovács I., 74.), Renato Neto, Walter – N. Nikolics (Szekeres A., 83.). Edző: Paulo Sousa
Gólszerzők: N. Nikolics (47., 79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Újabb negatív rekord: a Videoton kezdőcsapatában mindösszesen egyetlen magyar játékos árválkodott, Tóth I Balázs személyében.

Jó iramú, harcos első félidőt láthatott a kaposvári közönség. A somogyiak bátran futballoztak, mezőnyfölényt harcoltak ki, a fehérváriak pedig gyors kontrákkal próbálkoztak, melyek szinte kivétel nélkül veszélyesek voltak. A Videoton a második félidő elején nagy védelmi hiba után a korábbi kaposvári Nemanja Nikolics góljával szerzett vezetést. A folytatásban a hazaiak sokat tettek azért, hogy egyenlítsenek, ehelyett azonban az újabb Nikolics-találat egy szép egyéni akció végén eldöntötte a mérkőzés sorsát. A hazai csapat szeptember 22. óta először kapott gólt a bajnokságban, ráadásul elvesztette hazai veretlenségét is.

Érdekesség, hogy a szerdai Videoton–Haladás Magyar Kupa-meccset is Nikolics két találatával nyerték meg a fehérváriak.

– Függetlenül attól, hogy milyen összeállításban lépett pályára a Videoton – hiszen megszokhattuk, hogy Sousa rotál, erre felesleges is szót vesztegetni, mert szinte mindegy, ki játszik – örömteli volt, hogy a hétvégi eredmények, a Ferencváros és a Debrecen vereségének tudtában úgy lépett pályára a vendégcsapat, hogy idegenben sem elég a döntetlen – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a székesfehérvári klub, valamint a Siófok egykori kiváló játékosa. – Motiváltan kezdett és gólra törően futballozott a Videoton, amely a védekezését feljebb tolta, igyekezett a Kaposvár támadásait így megakasztani a pálya közepén. Több lehetőségük is volt a vendégeknek, fölényben voltak, de ez kiegyenlítődött, majd lőttek egy szabályos gólt, amit nem adott meg a játékvezető. Sok labdát szerzett a Videoton, de az utolsó passzok, a befejezések nem voltak precízek, ezért nem tudott gólt lőni.

A második félidő úgy kezdődött, hogy az első támadásából gólt lőtt a Videoton.

– Úgy nézett ki, a fehérvári együttes ekkor már azt játszhatja, amit a nemzetközi meccseken is kiválóan tud, és a Kaposvárnál jobb csapatok ellen is sikeresen alkalmaz – folytatta a Videoton tehetségkutató-edzője. – Elmaradt egy jogosnak tűnő tizenegyes, majd visszaállt, és kontrajátékra apellált a vendégcsapat. A Rákóczinak akadtak veszélyes kezdeményezései, de ezeket elkapkodták, nem éltek velük. A hetvenkilencedik percben egy szenzációs mélységi passz után Nikolics parádés egyéni teljesítménnyel, megkerülős csellel elvitte a labdát a védő mellett, majd gyönyörűen elpasszolta a kifutó kapus mellett, ezzel eldőlt a meccs. A találkozó szép felvezetése volt a csütörtöki nemzetközi mérkőzésnek, amelyen a fehérváriak kellő önbizalommal játszhatnak. A bajnokságban is egyre eredményesebbek lesznek, a defenzív futballt felváltja az offenzívebb futball, s ez a játék minőségében és eredményességében is megmutatkozik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik