NB I

„Éreztem, hogy eléri”

Az első NB I-es gólját szerző Horváth Tamás tudta, hogy a később gólpasszt adó társa megmenti a már elveszettnek hitt labdát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délután a Diósgyőr otthonába látogatott a Kaposvár az OTP Bank Liga 12. fordulójában. A vendégek egy hajrában szerzett találattal meglepetésre 1-0-ra nyertek. A somogyiak a hétvégi skalp után kedden a Dunaújváros otthonában vereséget szenvedtek, így kiestek a Magyar Kupából. Utóbbi találkozón a keretbe sem nevezték a Miskolcon élete első NB I-es gólját szerző Horváth Tamást. A 21 éves középpályás a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy korábban sérüléssel bajlódott, ezért Prukner László vezetőedző pihentette őt a hétvégére.

– Nemrég voltam sérült, ezért a mester úgy döntött, hogy nem kockáztatunk. A lényeg, hogy hétvégén tudjak majd játszani – mesélte Horváth Tamás.

– Múlt hétvégén bravúrgyőzelmet arattak a Diósgyőr otthonában. Mi volt a titkuk?
– A csapat érdeme volt a győzelem – folytatta a Kaposvár saját nevelésű labdarúgója. – Ilyen sok néző előtt élmény volt pályára lépni, még akkor is, ha nem nekünk szurkoltak. Igazából csapatként játszottunk, mindenki nagyon örül a győzelemnek. Pluszmotiváció volt számunkra, hogy ennyi néző előtt tudtunk játszani, nem mindig adatik meg a magyar labdarúgó számára ez a környezet.

– Először rúgott gólt az élvonalban, és rögtön egy győztes találatot szerzett. Bizonyára felemelő pillanat volt…
– Nagyon örültem neki. Nem sűrűn szoktam gólt szerezni, így még jobban felértékelődik, hogy sikerült a kapuba találnom. Arról nem is beszélve, hogy győztes találat volt.

– A gólt megelőzően Balázs Benjámin egy mindenki által elveszettnek hitt labdát mentett meg, ön pedig tanítani valóan érkezett az állva maradt védők sűrűjében. Hogyan élte meg a pályán ezt a szituációt?
– Igazából én a Benivel nőttem fel. Éreztem, hogy meg tudja menteni a labdát. Amikor láttam, hogy elindult a labdáért, én is el kezdtem sprintelni, és szerencsére oda tudtam érni a kapu elé.

– Mit gondol a Kaposvár eddigi szerepléséről?
– A szezon elején nagyon jól indult a csapat. Úgy tűnt, hogy minden rendben van. Aztán belekerültünk egy kisebb-nagyobb hullámvölgybe, szerencsénk sem volt, illetve eltiltások is sújtottak minket. Most úgy néz ki, hogy újra összeálltunk és menetelünk tovább.

– Ehhez a hétvégén azért a Videotonnak is lesz egy-két szava. Mit vár ettől a hazai találkozótól?
– Nagyon szép eredményeket értek el az Európa Ligába, ez örömteli az egész országnak. Azonban hazai pályán játszunk, ide általában nem nyerni jönnek az ellenfelek, ezért mindenképp nyerni szeretnénk.

Olvasói sztorik