NB I

Üres kapura sem ment

Nem született gól a Haladás és a Kaposvár meccsén az OTP Bank Liga tízedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 10. forduló
Szombathelyi Haladás – Kaposvári Rákóczi FC 0-0
Szombathely, 5000 néző. Játékvezető: Szilasi
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Búrány (Devecseri, 64.) – Rajos (Radó, a szünetben), Iszlai – Nagy D. (Andorka, 75.), Nagy G., Halmosi – Kenesei. Edző: Artner Tamás
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Hegedűs D., Jánvári – Pavlovics, Szafarics (Zámbó, 91.), Pedro, Balázs B. – Oláh L. (Horváth T., 82.), Haruna (Diallo, 85.). Edző: Prukner László
Kiállítva: Pedro Sass (79.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kezdeti tapogatódzás után a Haladás átvette az irányítást, sok helyzetet kidolgozott, de mind elpuskázta, igaz, a kaposvári kontrákban is rejlett veszély. Szórványos próbálkozások után Oláh Lóránt ziccere volt az első nagy lehetőség a meccsen, de Rózsa Dániel nagy bravúrral védett. A folytatásban is élénk támadójáték jellemezte a csapatokat, de a kapusok halmozták a bravúrokat, pedig Kenesei Krisztián többször is alaposan megdolgoztatta a kaposvári Hajdúchot.

A második félidő eleinte csendesebb volt, mint az első, de ebben az időszakban is a hazaiak domináltak. Szinte kizárólag a kaposvári térfélen zajlott a játék, azonban a Haladás képtelen volt a kapuba találni. Ezt a meccset sem tudta tizenegy emberrel befejezni a Rákóczi, ezúttal Pedro Sass Petrazzi kapott piros lapot. Néhány perccel a vége előtt Nagy Gábor beadása kicsúszott a vetődő Hajdúch kezei közül, a sérülése után csereként visszatérő Radó András így az üres kapuval találta szemben magát, ám három méterről fölé lőtt! Másodpercekkel a lefújás előtt, pontosan ugyanarról a helyről Halmosi Péter próbálkozhatott, ugyanúgy üresen tátongott a kapu, de a rutinos középpályás is fölé bombázott, így nem született gól a meccsen.

Érdekesség, hogy a Rákóczi elmúlt négy mérkőzéséből három is 0-0-ra végződött.

– Négy héttel ezelőtt, a Paks-meccs előtt mondtam, hogy érdemes figyelni a tendenciákra. Akkor az idegenben játszó csapatok sikere volt szembetűnő, most sok a döntetlen – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Andorka Gábor, a Haladás és a Veszprém egykori kiváló kapusa. – Kiemelném, hogy szerintem a játékvezető nemzetközi szinten dirigálta a meccset, engedte a test-test elleni küzdelmet, így a játékosok dönthették el a találkozót, rajtuk múlt a végeredmény. Sorsdöntő volt ez a mérkőzés abból a szempontból, hogy felfelé indul meg a hazai csapat, van bennmarad-e abban a bolyban amelynek tagja rettegnek a kiesőhelyek közelsége miatt… Köztudott, hogy Prukner László csapatai mindig jól szervezettek, ezért nagyobb, elsöprő lendületet vártam volna a Haladástól. Ilyen csapat ellen gyakran játszanak null-nullt a csapatok, győzni csak akkor sikerül ezeken a meccseken, ha valamelyik fél talál egy gólt. Előfordul, hogy egy csapat kihagyja a helyzeteit, de hogy ennyit… Ilyet ritkán lát ilyet az ember, nem is tudok rá mit mondani, Dicséretes, hogy sok lehetőséget dolgoztak ki a hazaiak, ez egy ilyen este volt.

Olvasói sztorik