NB I

Fellebbez a Haladás az eltiltás ellen

A Debrecenben kiállított Fehér Zoltán és a Haladás vezetése is sokallja a hárommeccses eltiltást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén három bajnoki mérkőzésre eltiltotta a Debrecenben kiállított Fehér Zoltánt. A Haladás futballistája egy labdáért vívott harcban ütött oda az előzőleg őt ráncigáló Varga Józsefnek, ezért rögtön leküldte a pályáról Iványi Zoltán játékvezető. Első ránézésre kissé súlyosnak tűnik az ítélet, pláne, hogy a visszaesőként eltiltott kaposvári Bojan Vrucina szintén három meccset pihen – áll a szombathelyi klub honlapján.

Fehér tehát három meccset hagy ki, ami a valóságban – a válogatott mérkőzések miatti szünet okán – négy hét, legközelebb tehát november 3-án, a Pápa ellen játszhat a 31 éves védő.

– Meglepődtem, amikor megláttam a nevem mellett a hárommeccses eltiltást – mondta Fehér Zoltán. – Sokallom, mert a visszaeső kaposvári Vrucina szintén három mérkőzést kapott, míg engem utoljára 2010 novemberében állítottak ki. Visszanéztem az ominózus felvételt, a meccs hevében ugyanis jogtalannak éreztem a kiállítást. Nos, nem mondom, hogy teljesen alaptalanul állított ki Iványi, de hat-hét hasonló szituáció van egy mérkőzésen. Varga Józsival harcoltunk a labdáért, ő kitette a kezét, aztán én is, mindössze ennyi történt, szándékosságról szó sem volt. Nem csúsztam rá senkire, senkinek nem akartam eltörni a lábát, és ugye megverni sem akartam senkit sem. Ráadásul utána nem szidtam a bírót. Azzal tisztában voltam, hogy az azonnali piros lap kétmeccses pauza szokott lenni, ennyit még jogosnak tartottam volna. De három bajnoki? Szívesen megkérdezném a testületet, ugyan miért kaptam ennyit? Talán rajtam akartak példát statuálni? Az a plusz egy meccs is nagyon sokat számít, mielőbb játszani szeretnék.

Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója elárulta, fellebbeztek Fehér Zoltán eltiltása ellen, mert szeretnék, ha az MLSZ csökkentené a büntetést.

Az eltiltás mellett sérülések is nehezítik a szombati, Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésre készülő Haladás helyzetét. Jelen állás szerint Fehér Zoltán mellett a sérült Simon Ádám és Tóth Péter sem játszhat, Radó András talán helyet kaphat a keretben. A csapaton kisebb vírus söpört végig, amely Gőcze Gergőt, Farkas Márkot, Ugrai Rolandot és Czafit Richárdot is elkapta. De ők már mindannyian jól vannak és edzhetnek.

Olvasói sztorik