NB I

Rangadónyerés kupaformában!

A Videoton 3-1-re nyert odahaza a Debrecen ellen az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 12. forduló
Videoton FC – Debreceni VSC-TEVA 3-1 (1-0)
Székesfehérvár, 3000 néző. Játékvezető: Kassai
Videoton: M. Bozovics – Brachi, Caneira, Kaká, Szolnoki – Mitrovics, Tóth I B. (Szekeres A., 64.) – Renato Neto, Kovács I. (Gyurcsó, 82.), Oliveira – Torghelle (N. Nikolics, 71.). Edző: Paulo Sousa
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Simac, Korhut, Bódi Á. – Varga J. – Szakály P. (Czvitkovics, 79.), Selim Bouadla (Pölöskey, 61.), Yannick (Rezes, a szünetben) – Sidibe, Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Gólszerző: Torghelle (22.), Oliveira (61.), N. Nikolics (75.) illetve Coulibaly (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A debreceniek részéről Mészáros Norbert sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, el sem utazott Székesfehérvárra. Mivel a többi belsővédő – Máté II Péter, Szűcs István, Ludánszki Bence és Varga Róbert – sem bevethető, így kényszerből Ibrahima Sidibe lett Dajan Simac párja a védelem közepén. A szenegáli támadó egyébként korábban balhátvédként már bizonyított.

A mezőnyben nagyjából kiegyenlített volt a játék az egész első félidő során, viszont támadásban a Debrecen nem nyújtott maradandót, csak egy szabadrúgásból szerzett lesgólig jutott, míg a Videotonban volt átütőerő, sorra alakította ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket, és a 22. percben Torghelle jóvoltából megszerezte a vezetést (1-0). Ez a találat sem változtatta meg a játék képét, előrefelé döcögött a DVSC, és a védelme is messze volt a tökéletestől, míg a fehérváriak további lehetőségeket dolgoztak és hagytak ki.

Ahogy várni lehetett, a Debrecen összekapta magát, és a második félidőben több ígéretes helyzetet alakított ki. Hamarosan mezőnyfölénybe került a házigazda, és egy kontra végén, a hatvanadik percben, Oliveira révén eldöntötte a találkozót (2-0). Nem állt le, tovább rohamozott a Videoton, de egy szöglet után Coulibaly fejjel szépített. Árulkodó adat, hogy ez volt a meccs első kapura lövése a vendégek részéről… Az első perctől kezdve remekül játszó Kovács István ismét összekuszálta a hajdúságiak hátsó alakzatát, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Nikolicsot, így folytatódott a hazai örömünnep (3-1). A meccs lényegi része ezzel véget ért, az eredmény már nem változott. A fehérváriak szeptember eleje után nyertek ismét bajnoki meccset, ezzel ugrottak egy nagyot a tabellán, és már csak hét pont a hátrányuk a DVSC mögött.

– Kiváló mérkőzés volt, magyar viszonylatban kiemelkedő, európai mércével is jó iramú, amely nagy taktikai harcot és kiváló egyéni teljesítményeket hozott. Több nézőt érdemelt volna – kezdte elemzését a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori kiváló játékosa. – A hazai kezdőcsapat némileg meglepett, viszont nagyon fontos volt, hogy ebben az összeállításban is támadólag lépett fel az együttes. Most végérvényesen kiderült, hogy Kovács István eddig hiányzott kezdőként a csapatból. Kreatív, gyors, kombinatív, és képes váratlan húzásokra, ez így együtt nincs meg a többi középpályásban. Vannak középpályások a keretben, de vagy az egyéni képességeikből adódóan körülményesek, lassúak, vagy védekező típusúak.

Tiber László hangsúlyozta, hogy az első gól is Kovács csodálatos szólójának köszönhető, de nagy védelmi hibát követett el a DVSC, hiszen a kaputól 20-25 méterre taktikai faultot kellett volna elkövetni.

– Kiváló volt az iram az első félidőben, le a kalappal a Loki előtt, hiszen vállalta a támadófutballt, vállalta, hogy győzni jött ide, nem kontrára rendezkedett be – folytatta a Videoton tehetségkutató-edzője. – A második félidőben, a vezetés tudatában átadta a területet a fehérvári csapat, de a gól nem volt benne a Debrecen játékában. Igyekeztek kivinni a szélére a labdát, igazi veszély nélkül. Egy ellentámadás végén megszületett a második gól. Nem akarom bántani Kondás Elemért, de elkeserítő, hogy kiesik egy középső védő, és Sidibét viszi be helyette. Két gólt kapott az ő hibájából a csapata, a harmadik megint Kovács parádés megoldását dicséri. Összességében nagyszerű mérkőzés volt, és a kiváló kupaszereplés mellett a sikernek köszönhetően a Videoton előtt újra megnyílt a jó bajnoki szereplés lehetősége. Újra háromcsapatos lett a küzdelem, feltéve, hogy a Vidi ezt a játékot nyújtja a továbbiakban is. Most is csak egy csatárral álltak fel papíron, de a középpályások sokkal hatékonyabbak voltak, és elsősorban Kovács István jóvoltából a középső harmadot gyorsan át tudták játszani.

Olvasói sztorik