NB I

Várta már a melót!

Balajcza Szabolcsnak nagyon régen volt négyhetes nyári pihenője!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő délelőtt megtartotta első edzését Jos Daerden, az Újpest FC belga vezetőedzője. Alaposan belekezdtek a munkába: eleinte különböző futógyakorlatokat végeztek a játékosok, majd az új erőnléti edző, Steven Vanharen ingatesztet vezényelt a keret tagjainak. Eközben Lázár Bence és Simon Krisztián és Kabát Péter a klub fizioterapeutájával, Vass Szilviával végzett speciális gyakorlatokat. Ezt követően Jos Daerden már labdás gyakorlatokat végeztetett a labdarúgókkal, akik az edzés végén Mezei Tamás felügyelete mellett nyújtottak és lazítottak, mielőtt visszaindultak ebédelni a Szusza Ferenc Stadionba.

Balajcza Szabolcs, az együttes csapatkapitánya a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, már hiányzott neki a mozgás, várta a melót, és ha szükséges, nagyon szívesen visszaadja a tisztséget a hosszú sérülésből visszatérő Vermes Krisztiánnak.

– Mi volt az első találkozás menetrendje?
– Gyorsan, negyedóra alatt túlestünk a beszélgetésen, aztán jött egy hosszú, kemény, tartalmas edzés, két és fél órán keresztül, tesztekkel, gyakorlatokkal. Belecsaptunk a közepébe – mesélte a Rangadó megkeresésére Balajcza Szabolcs.

– Milyen az új belga vezetőedző?
– Eddig szimpatikus, de majd kiderül… Lesz alkalmunk alaposan megismerni, hiszen sok edzés szerepel a programban. Egyelőre nyugodt, megfontolt szakembernek tűnik. Újpesten ő a hetedik vagy nyolcadik edzőm, és Kaposváron is volt egy pár. Bajban lennék, ha pontosan össze kéne számolnom!

– Ami a hátteret illeti, végre nyugalom lesz Újpesten?
– Ezt érezzük, és azt, hogy mögöttünk áll a vezetőség. Nekünk volt a legrosszabb talajú pályánk az elmúlt szezonban, most ezt is megcsinálják. Megfelelőek a körülmények, a vitaminozás, az étkezés és a regenerálás is.

– Mi a cél az új szezonban?
– A célokat már megfogalmazták, mielőtt elmentünk szabadságra: az első ötben kell lennünk! Ez a cél, és természetesen ehhez kell megerősíteni a keretet is. Szerintem sokkal erősebb lesz ez a bajnokság, mint az előző, mert sok csapat erősített úgy, hogy a dobogót célozza meg. Két hetet itthon, Újpesten készülünk, aztán tizenkét napra Belgiumba utazunk, és első- valamint másodosztályú csapatokkal játszunk felkészülési mérkőzéseket.

– Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy szerződést hosszabbított. Felvetődött a távozása?
– Nem vetődött fel, hogy távozom, nem is értem, miért lett ez téma az elmúlt napokban. Idén nyáron járt volna le a szerződésem, de fél évvel ezelőtt hosszabbítottam két évet, ezért most nem is számítottam megkeresésekre.

– Szeretné megtartani a csapatkapitányi tisztséget?
– Még nem tudom, mi lesz ezzel kapcsolatban, hiszen én tulajdonképpen Vermes Krisztiánt helyettesítettem, aki másfél évig sérült volt. Nagyon nagy dolog számomra, hogy az Újpest csapatkapitánya lehettem, de ha vissza kell adnom, szívesen megteszem. A vezetőedző majd eldönti, mire a belgiumi edzőtáborból hazajövünk.

– Hogy sikerült a nyári pihenés, feltöltődés?
– Ennél rövidebb szokott lenni a nyári szünet, hiszen most négy hetünk volt. A családdal nyaraltunk, de már hiányzott a mozgás, vártam a melót!

Olvasói sztorik