NB I

Az Újpesthez méltó szereplést remélnek

A klub múltjához méltó szereplést ígér Joseph Daerden, az Újpest FC új vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen komoly hagyományokkal rendelkező együttesnél dolgozhatok. Bízom benne, hogy a klub múltjához méltóan szerepelünk majd – mondta szerdai, bemutatkozó sajtótájékoztatóján a belga tréner, aki játékosként és edzőként is többször találkozott már magyarokkal. Futballistaként 1981-ben, majd 1982-ben előbb a Győrrel, majd a Vasassal csapott össze, míg edzői karrierje során többek között Brockhauser Istvánnal is együtt dolgozott.

A klub nem hozta nyilvánosságra, hány évre szóló szerződést kötött az 57 éves szakemberrel, akinek másodedzője a szintén belga Marc Leliévre lesz. Utóbbi az elmúlt idény közepén vette át az együttes irányítását – írja az MTI.

– Úgy gondolom, a lehető legjobb edzőt sikerült megszereznünk, akinek segítségével eredményesen szerepelhetünk a következő idényben – mondta Roderick Duchatelet, az Újpest tulajdonosa.

Daerden – akárcsak az elnök – elmondta, a jelenlegi játékoskeret nem elég jó ahhoz, hogy az első négyben végezzen az együttes, így mindenképpen meg kell erősíteni a csapatot. Konkrét nevekről azonban egyelőre nem számolt be, mint ahogyan a célokat sem mondták ki.

A szakember hozzátette, hogy a gárda június 25-én kezdi meg a felkészülést, ám egy héttel korábban a futballistáknak már egyéni képzésen kell részt venniük.

Daerden játékosként többek között a Roda és a Standard Liége együttesében szerepelt, ötször a válogatottban is pályára lépett. Edzői karrierjét 1992-ben kezdte a Beverennél, majd több belga csapatot is irányított, a Lierse gárdájával 1997-ben belga Szuperkupát, a KRC Genk másodedzőjeként 2002-ben bajnokságot nyert. A külföldi szerepvállalás sem lesz új helyzet számára, a 2006–2007-es szezonban előbb másod-, majd vezetőedzője volt az ukrán Metalurg Donyecknek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik