NB I

Veretlenül bajnok a Debrecen!

A DVSC hazai pályán 2-0-ra nyert a Haladás ellen, így 22 győzelemmel és 8 döntetlennel, vereség nélkül lett bajnok!

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló
Debreceni VSC-TEVA – Haladás Sopron Bank 2-0 (1-0)
Debrecen, 10 ezer néző. Játékvezető: Vad II
DVSC: Verpecz – Nikolov (Bernáth, 76.), Simac, Mészáros N. (Máté II P., 81.), Korhut – Bódi, Ramos, Bouadla, Szakály P. – Coulibaly, Kulcsár T. (S. Nikolics, 69.). Edző: Kondás Elemér
Haladás: Rózsa – Schimmer (Búrány, 84.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy D., Rajos (Horváth A., 60.), Nagy G., Iszlai, Halmosi – Ugrai (Oross, 59.). Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Mészáros (21.), Coulibaly (tizenegyesből 54.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak az első félidőben Mészáros Norbert góljával szereztek vezetést, majd a fordulást követően a gólkirály-jelölt Adamo Coulibaly büntetőből állította be a végeredményt.

A mérkőzés előtt a szezon legjobb debreceni játékosának járó Zilahi-díjat a válogatott Varga József kapta meg.

Huszonegy perc kellett a hazaiaknak a vezetés megszerzéséhez a szezonzáró találkozón: a hetek óta kiváló formában játszó Selim Bouadla ugratta ki Mészárost, aki Rózsa Dániel kapus hibáját kihasználva, kissé kisodródva helyezett jobbról a kapuba. Az első játékrészben végig bátran küzdött a Haladás, nem állt be védekezni, ennek eredményeképpen helyzetei is adódtak.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe: a története hatodik bajnoki címét szerző hajdúsági alakulat a gólkirályi címre törő Coulibaly révén növelte előnyét és ezzel veretlenül zárta a pontvadászatot.

A Debrecen 46 év után az első olyan csapat Magyarországon, amely veretlenül zárta a pontvadászatot. Ez a bravúr legutóbb 1966-ban a Vasas legendás együttesének sikerült, az angyalföldiek 17 győzelemmel és 9 döntetlennel végeztek az első helyen.

– Ez tipikusan olyan mérkőzés volt, amilyen szokott lenni ilyen esetben. Szerencsére tapasztalatból is tudom, hogy ilyen esetben nehéz odafigyelni, mert a játékosok tudják, mi következik – mondta a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor, a Kispest-Honvéd, a Diósgyőr, a Nyíregyháza és a Vasas korábbi edzője. – A harmadik félidő a legfontosabb, és jól is indult a mérkőzés után. Hogy miért ilyen jó a Debrecen, arra megint választ kaptunk: ismét végrehajtották azt, amit elterveztek. A lefújás után a tévériporter megkérdezte Szakály Péter csapatkapitányt, mire gondolt, amikor Prukner tanár úr óráján ült, Kaposváron. A válasz az volt: arra, hogy ne feleljek! Ez is tökéletesen mutatja, hogy mindig éppen arra a feladatra koncentrálnak, ami következik. Ha az elmúlt nyolc év sikersorozatának okait keressük ez az egyik fontos összetevő. Nem csak mondják, hanem tényleg csak azzal foglalkoznak, ami előttük áll. mindig az a legfontosabb cél. És mindezt úgy csinálták, hogy közben két generációváltást is végrehajtottak. Új rendszert, szisztémát honosítottak meg Magyarországon! A meccs akár döntetlen is lehetett volna, mert a Haladás is jól eljátszotta a szerepét: nem csupán vörös szőnyegként, vagy sorfalként volt jelen a pályán. A szombathelyiek már előbb ünnepeltek, hiszen a Diósgyőr ellen elérték saját céljukat. Szórakoztató mérkőzés volt, jó ilyet nézni, a körítés is megfelelően sikerült. Volt is egy kis nosztalgiám. Legyen még három-négy ilyen műhely Magyarországon, és akkor a labdarúgásunk újra felfelé ível majd.

Olvasói sztorik