Magyar foci

A válogatott még nem ünnepelhet, de Szoboszlai bekerült a forduló válogatottjába

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Pocsék első félidőt produkált a magyar válogatott a litvánok elleni Eb-selejtezőn, és bár sikerült végül pontot menteni, a továbbjutást egyelőre nem sikerült bebiztosítani.

Az egyenlítésben főszerepet vállalt Szoboszlai Dominik, aki előbb a léc alá vágta a Sallai Roland buktatásáért megítélt tizenegyest, majd az ő szögletéből fejelte az egyenlítőgólt Varga Barnabás.

Szoboszlai az első félidőben nem a válogatottban megszokott helyén, hanem egy sorral hátrébb játszott, majd Gazdag Dániel lecserélése után került vissza a jóval támadóbb szerepkörbe. A Sofascore statisztikái szerint a magyar válogatott csapatkapitányának hat kulcspassza volt, és nagyon sok párharcot vállalt, igaz, ezeknek csak közel a felét nyerte meg.

Szoboszlai kaunasi számai:

www.sofascore.com

A góllal és gólpasszal záró Szoboszlai az 1-től 10-ig terjedő skálán 9-es értékelést kapott a Sofascore-tól, és ezzel bekerült a nyolcadik forduló válogatottjába. A csapatban ott van még többek között a Montenegró ellen duplázó szerb Aleksandar Mitrovic, a horvátokat elsüllyesztő walesi Harry Wilson, a hollandokat tizenegyesével nagyon kényelmes helyzetbe juttató Virgil van Dijk, valamint a svájci Xherdan Shaqiri, aki 9,9-es osztályzatával a forduló legjobbja lett.

A magyar válogatott legközelebb november 16-én lép pályára, és ha legalább egy pontot szerez a bolgárok vendégeként, akkor sorozatban harmadszor lesz ott az Eb-n.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Nem halt meg senki, nem kell most szomorúnak lennünk
A válogatott csapatkapitánya szerint még nincs nagy baj.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik