Magyar foci

Szoboszlai: Nem halt meg senki, nem kell most szomorúnak lennünk

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A magyar válogatott kedd este katasztrofális első félidő után 2-2-es döntetlent játszott Litvániával az Európa-bajnoki selejtezők nyolcadik csoportmeccsén.

Lefújást követően mindenki elégedetlenül nyilatkozott, hiszen egy győzelemmel matematikailag is biztossá vált volna a kijutás. Erre azonban várni kell még novemberig. A csapatkapitány, egyben büntetőt értékesítő Szoboszlai Dominik viszont inkább arra hívta fel a figyelmet, mi a találkozó tanulsága.

Nagyon rég játszottunk ilyen rosszul, de pozitívum, ahogy kijöttünk a második félidőre, mert megmutattuk az igazi énünket. Nem halt meg senki, nem kell most szomorúak lennünk.

Mindig odatesszük magunkat, és mindenkinek sok meccs van a lábában, de nem keresek kifogásokat, én vagyok az utolsó, aki ezt teszi. Tisztában vagyunk vele, hogy most nem volt elég, amit nyújtottunk, de jól reagáltuk az első félidőre, és visszahoztuk a meccset a második félidőben. Tanulunk a mérkőzésből, és a következő meccsen az első perctől kezdve úgy játszunk, hogy ki szeretnénk jutni”

– mondta nagyon józanul Szoboszlai az M4 Sportnak.

Varga Barnabás is nagyon csalódott volt, amiért az első félidőben rosszul játszott a magyar csapat, Szalai Attila pedig azt mondta, nem okozott meglepetést az ellenfél, mégis rosszul játszott a válogatott.

„Nem a litvánok leptek meg minket, mi okoztuk a saját problémáinkat. Rengeteg párharcot vesztettünk, nem mentünk bele agresszívan, ők pedig veszélyesek voltak. Nem volt hozzánk méltó ez az első félidő, mintha nem is mi lettünk volna”

– mondta Szalai.

A magyar válogatott 14 ponttal így is a csoport élén áll, november közepén előbb Bulgáriában lép pályára, majd a Puskás Arénában Montenegró ellen zárja a selejtezős sorozatot. Egy pont elég az Eb-szerepléshez, egy győzelem pedig a csoportelsőséghez is.

Kapcsolódó
A történelmi vereséget megúszta a magyar válogatott, de nem jutott még ki az Eb-re
Sokkolóan pocsék első félidő után egy pontot megmentett Marco Rossi csapata.
Olvasói sztorik