Magyar foci

Balhé volt a magyar-szerb meccsen, reagált az MLSZ

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Egy szurkolót a nyakánál fogva próbáltak meg kirángatni a szektorából. Megkérdeztük a Magyar Labdarúgó Szövetséget, mi is történt pontosan.

Október 14-én, szombaton rendezték a Magyarország-Szerbia rangadót az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, amit Marco Rossi csapata végül 2-1-re megnyert. A találkozón telt ház volt a Puskás Arénában, a lelátón történtekkel kapcsolatban pedig elsősorban a – Szerbiában és Romániában bírált – Rózsa Sándor-koreo, valamint a meccs utáni himnuszéneklés került elő. Ugyanakkor a futballsport.hu napokkal később egy videót tett közzé, amin az volt látható, hogy

a biztonsági szolgálat emberei elég keményen felléptek egy magyar szurkolóval szemben, akit a nyakánál fogva próbáltak meg kivezetni a szektorából, aminek egy nagy esés lett a vége.

Az oldal szerint a férfi egy Koszovó feliratú sálat mutatott fel a szerbek szektora felé. Az intézkedést több, a közelben ülő magyar szurkoló kifogásolta, mi pedig kérdésekkel fordultunk a Magyar Labdarúgó Szövetséghez.

Az MLSZ a válaszában kiemelte, hogy a meccsre kilátogató közel 60 ezer szurkoló jó hangulatban és biztonságban élvezhette a mérkőzést, amely kiemelt kockázatú sportesemény volt, így a belső és külső biztosításért is a rendőrség felelt. Az MLSZ szerint a sajnálatos eset, amit provokációnak ítéltek meg, a második félidőben, a vendégszektor közelében történt.

A mérkőzésre a hazai szektorokba – a pályarendszabályok betartásával – kizárólag magyar zászlók bevitelére volt lehetőség. Engedély nélküli zászló bevitele a szabályok megsértésének minősül, mivel magában hordozza annak kockázatát, hogy komolyabb konfliktus alakul ki a hazai és vendégszurkolók között. A mérkőzés biztosításáért felelős vezetők a szurkolók biztonsága érdekében egy személy eltávolításáról döntöttek.

A felvétel az intézkedés egy részletét mutatja, amellyel kapcsolatban a szervező MLSZ tájékoztatást kért a mérkőzést biztosító szolgálattól. A biztosítást végző cég vezetői megerősítették, hogy az fellépés a fent említett okból történt. A fellépés, intézkedés kapcsán személyi sérülés nem történt” – írta válaszában az MLSZ.

A magyar válogatott a szerbek legyőzésével karnyújtásnyira került attól, hogy kijusson a németországi Eb-re. A mieink kedden este kétgólos hátrányból talpra állva játszottak 2-2-es döntetlent Litvániában, míg Szerbia legyőzte Montenegrót, így még nyílt a verseny. Rossi csapatának a hátralévő két fordulóban egy pontot kellene ahhoz szereznie, hogy biztosan ott legyen az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Nem halt meg senki, nem kell most szomorúnak lennünk
A válogatott csapatkapitánya szerint még nincs nagy baj.
Olvasói sztorik