Élő Magyar foci

Itthon is megverte a szerbeket a fociválogatott, karnyújtásnyira az Eb-részvétel

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Szerbiát Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A magyar válogatott volt a kezdeményezőbb az első percekben, de az első komoly helyzet a szerbek előtt adódott, ám Gacinovic látszólag nem tudta eldönteni, hogy passzoljon vagy lőjön. A köztes megoldás végül elkerülte a bal alsót, és mivel nem csorgott ki a labda, indulhatott egy magyar kontra, ennek végén Nego lövése (amely nem találta volna el a kaput) vágódott szögletre.

Pár perccel később ismét mögénk kerültek a jobb oldalunkon a szerbek, szerencsére Dibusz résen volt, és felszedte a labdát Mitrovic elől. Aztán a 21. percben egy szépen felépített akcó végén megszületett az első magyar gól, Sallai indította a lescsapdát kijátszó Negót, aki akár lőhetett is volna, ám inkább Vargát találta meg, aki védőjét megelőzve a jobb sarokba tüzelt.

A 31.percben ismét a szerbek bal oldalát passzoltuk ki, Sallai passza is pontos volt Kerkezknek, ő azonban áttette a bal lábára a labdát, és mire lőtt, már odaért egy védő, aki blokkolta. Egy rosszul hazatett labdából majdnem baj lett, Dibusz azonban a 16-oson kívül belevetődött Mitrovic cselébe, ám nem tudtuk eltakarítani a labdát, és a kaotikus jelenetet lezáró szögletből Pavlovic egyenlített.

A szerb cserejátékosok még vissza sem ültek a kispadra az ünneplés után, amikor már ismét mi vezettünk, de micsoda góllal: Nego emelt az oldalvonal mellől Sallainak, aki sarokkal levette a labdát, majd egy pattanás után ballal szétlőtte 18-ról a jobb felsőt! A Freiburg játékosának legutóbbi tíz válogatott meccsén ez már a hatodik gólja volt.

Az első félidő végét nagyon megnyomta a szerb csapat, de hiába, maradt a 2-1-es magyar vezetés.

A második felvonás elején megint beszorítottak minket a vendégek, szereztek is két gólt, mindkétszer Mitrovic vette be Dibusz kapuját, de mindkétszer lesen volt a gólpasszt adó társa, így jogosan vonta vissza a két találatot a francia bíró. A magyar csapat szép lassan kiszabadult a szorításból, és Varga révén növelhettük volna az előnyt, ám ívelt fejese a lécen landolt.

Aztán nekünk volt nagy mázlink, egy szöglet utáni kavarodás során ugyanis a szerbek kétszer is a bal kapufát találták el. Hullámzott a meccs, most ismét előttünk adódott ziccer, de Bolla hiába állt a kapussal szemben, elrontotta. A magyar csapat fáradt, egyre többen kaptak görcsöt, de valaki mindig odaért, és szerelni tudott, a hosszabbításban pedig Dibusz mutatott be őrületes bravúrt Milenkovic közeli fejesénél.

A 2-1-es győzelemmel a magyarok három ponttal elhúztak a második szerbektől és öttel a harmadik montenegróiaktól.

A találkozó góljait itt lehet megnézni.

Az immár kilenc mérkőzés óta veretlen magyar válogatott a mostani sikernek köszönhetően kedden Kaunasban már úgy lép pályára, hogy ha legyőzi Litvániát, akkor bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét és az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül jut ki egy világversenyre.

Eb-selejtezők, 7. forduló, G csoport:

Magyarország – Szerbia 2-1 (2-1)
Budapest, Puskás Aréna, 58 215 néző
v.: Letexier (francia)
Magyarország: Dibusz – Fiola (Botka, 74.), Lang, Szalai – Nego (Bolla, 62.), Nagy Á., Styles (Kalmár, 62.), Kerkez – Sallai (Kata, 74.), Szoboszlai – Varga B (Ádám M., 84.).
Szerbia: V. Milinkovic-Savic – Erakovic (Tadic, 46.), Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic (Radonjic, 75.), Gudelj, S. Milinkovic-Savic, Terzic (Kostic, 46.) – Gacinovic (Djuricic, 67.), Mitrovic, Lukic (Ratkov, 84.).
gól: Varga B. (21.), Sallai (34.), illetve Pavlovic (33.)
sárga lap: Milenkovic (76.), Varga B. (77.), Botka  (90+3.), V. Milinkovic-Savic (a lefújás után)
piros lap: Kalmár (a lefújás után)

 

A csoport másik meccsén:
Bulgária – Litvánia 0-2 (0-1)

 

A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 5 4 1 – 9- 2 13 pont
2. Szerbia 6 3 1 2 10- 6 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5- 5 8
5. Litvánia 6 1 2 3 6-10 5
4. Bulgária 6 – 2 4 3-10 2

 

További eredmények:
C csoport:
Olaszország – Málta 4-0 (2-0)
Ukrajna – Észak-Macedónia 2-0 (1-0)

 

A csoport állása: 1. Anglia 13 pont/5 mérkőzés, 2. Olaszország 10/5 (10-4), 3. Ukrajna 10/6 (8-7), 4. Észak-Macedónia 7/6, 5. Málta 0/6

 

H csoport:
Dánia – Kazahsztán 3-1 (2-0)
Észak-Írország – San Marino 3-0 (2-0)
Szlovénia-Finnország 3-0 (2-0)

 

A csoport állása: 1 Szlovénia 16 pont (16-6), 2. Dánia 16 (15-6), 3.  Finnország 12 (11-7), 4. Kazahsztán 12 (10-8), 4. Észak-Írország 6., 5. San Marino 0

 

A tíz selejtezőcsoportból az első két-két csapat jut ki az Eb-re. A maradék négy helyből egy a házigazda németeké, háromért pedig a pótselejtezőn 12 együttes küzdhet meg elődöntő-döntő rendszerben a Nemzetek Ligája sorrendje alapján.

Eb-selejtező: szerbek oda-vissza kipipálva!

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Szerbiát Eb-selejtezőn.

Volt itt minden, fantasztikus Sallai-gól, két szerb lesgól, lécen csattanó magyar fejes, két szerb kapufa egy támadáson belül, piros lap Kalmár Zsoltnak a lefújás után. A lényeg, a magyar csapat oda-vissza verte a szerbeket, és ha nyer kedden Litvániában, kint van az Eb-n.

Vége!!!!!

Lefújta a francia bíró, 2-1-re nyertünk Szerbia ellen. Kalmár még csinált egy nagy butaságot, odamondott valamit a kapusnak, a csetepaté végén piros lapot kapott a magyar középpályás.

Dibusz!!!!

Milenkovic közeli fejesét tolta ki őrületes bravúrral.

Mitrovic melléfejelte, majd mutogatott

A védőjét el tudta tolni a szerb középcsatár, de a fejesét nem tudta a kapu felé irányítani. Utána csöndre intette a magyar tábort, jött is a naplopózás válaszként.

Varga befejezte

Fontos gólt szerzett, nagyot harcolt, most Ádám Martin váltja. A szerbek utolsó csereembere Ratkov.

Dibusz!

Radonjic ért el egy indítást, középre lőtte a labdát, amit Dibusz kiöklözött a mezőnybe.

Varga is besárgult

Fellökték, a bíró nem fújt semmit, a magyar csatár reklamált, sárga a vége.

Két csere itt, egy ott

Sallai és Fiola számára véget ért a meccs. Kata és Botka jött be. A szerbekhez pedig Radonjic.

Ez is veszélyes volt!

Sallai nagyon jó, ezúttal balról adott be, Varga repült, de bevetődve sem tudott sajnos beleérni a beadásba.

Bolla mit hagyott ki!

Sallai remekül látta meg a jobb oldalon belépő Bollát, aki már csak a szerb kapussal állt szemben, de a kapu mellé helyezett óriási ziccerben.

Két szerb kapufa egy akción belül

Fiola ápolása miatt emberhátrányban voltunk a szögletnél, és nem tudtuk eltakarítani a labdát, amiből majdnem baj lett, előbb Tadic, majd Pavlovic találta el a kapufát.

Kapufa!!!

A 16-osnál szerzett labdát a magyar csapat, az akció végén Varga ívelt fejese a lécen csattant.

Újabb gól, de ez is les!

Tadic mozdult be túl korán, aztán az általa visszarakott labdát Mitrovic kíméletlenül beverte, de ezt is elvették les miatt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik