Nemzetközi foci

Az ukránok zseniális góllal zárták le a fontos Eb-selejtezőt

Michal Cizek / AFP
Michal Cizek / AFP

Ukrajna 2-0-ra győzött az Észak-Macedónia elleni Eb-selejtezőn.

A meccs előtt mindkét csapat 7-7 ponttal állt a C csoportban, amelyben az a nagy kérdés,

hogy az éllovas Anglia mögött ki kaparintja meg a második helyet az ukrán, olasz, északmacedón hármasból.

A Prágában játszott meccsen az ukránok az első félóra végén szereztek vezetést, Szudakov kaparintotta meg a labdát az ellenfél 16-osánál, a lövése pedig a Fehérvár védőjén, Serafimovon változtatott irányt, majd a hálóban kötött ki.

A második félidőben is az ukránok voltak a veszélyesebbek, az északmacedón kapus, Dimitrievski Mudrik ziccerénél, majd Szudakov nagy bombájánál is meccsben tartotta a csapatát, igaz, ukrán kollégája, Trubin is bemutatott egy nagy bravúrt Csurlinov helyzeténél.

A korábbi Fradi-edző, Szerhij Rebrov által irányított ukránok a hosszabbításban zárták le a meccset, méghozzá egy zseniális góllal: Karavajev indult el az oldalvonal mellett, egy védőt átjátszott, majd kiszúrta, hogy a vendégkapus passzra számít, és egy váratlan mozdulattal a kapuba ívelt. A gólt itt lehet megnézni.

A másik kora délutáni Eb-selejtezőn az északírek 11 perc alatt berámoltak két gólt San Marinónak, amely végül megúszta háromgólos vereséggel, de hét forduló után is szerzett pont és gól nélkül áll. Az északíreknek jól jött, hogy San Marinóval játszottak, mivel így könnyen megszakították öt Eb-selejtezőt számláló vereségsorozatukat.

Eb-selejtezők, 7. forduló:

C csoport:
Ukrajna – Észak-Macedónia 2-0 (1-0)
gól: Szudakov (30.), Karavajev (90+5.)

 

H csoport:
Észak-Írország – San Marino 3-0 (2-0)
gól: Smyth (5.), Magennis (11.), McMenamin (81.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik