Élő Magyar foci

Égből pottyant potyagól után másolta le a Fradi a tavalyi meccsét a Shamrock Rovers ellen

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A Ferencváros hazai pályán ugyanúgy 4-0-ra múlta felül a Shamrock Rovers labdarúgócsapatát a Konferencia Liga selejtező második fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén, mint egy évvel ezelőtt.

Az első tíz perc a vendégeké volt, akik Burt révén egy ziccerig is eljutottak, Dibusz azonban jól zárta a szöget, és védeni tudott.

Az éledező Fradi egy mázlis góllal került előnybe, Sigér kapáslövése után a magasból aláhulló labdát ugyanis csúnyán elnézte az írek kapusa.

A második gólt a Fradi egyik legjobbja, a végig nagyon aktív Ramírez szerezte egy 16-oson kívüli lövésből, ez volt az Oroszországból visszatérő ecuadori balhátvéd első meccse a második ferencvárosi időszakában.

Gyors FTC-góllal indult a második félidő: Ramírez ezúttal a gólpasszt szállította, középen pedig a Shamrock ellen tavaly duplázó Traoré érkezett, aki az ötösről fejelt a hálóba.

3-0 után kicsit visszavett a Fradi, de az ellenfél így sem tudott eljutni helyzetig. Sőt ismét a magyar bajnok volt eredményes, Traoré hátrányból futotta le a védőjét, majd a középre pöckölt labdáját a tavalyi NB I-es gólkirály, Varga pofozta be.

A gólra Kenny révén kapufával reagált a Shamrock, majd az ismétlést Dibusz védte. A végeredmény ugyanúgy 4-0 lett, mint tavaly augusztusban, a szerény képességű ír csapat csak az első tíz percben tudott felnőni a feladathoz.

Tavaly az Európa Liga csoportköréért csapott össze a két gárda, akkor a magyar bajnok végül 4-1-es összesítéssel jutott tovább.

Az írországi visszavágót augusztus 3-án 21 órától rendezik, a párharc győztesére pedig a máltai Hamrun Spartans és a grúz Dinamo Tbiliszi továbbjutója vár a selejtező harmadik fordulójában. Abban a párharcban az első meccset 2-1-re nyerte a máltai csapat.

Konferencia Liga, selejtező, 2. forduló, első meccs:

FTC – Shamrock Rovers (ír) 4-0 (2-0)
Budapest, Groupama Aréna, 10 735 néző
v.: Ghaltahcsjan (örmény)
FTC: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez – Sigér (Esiti, 78.), Abu Fani – Marquinhos (Lisztes, 72.), Zachariassen (Ben Romdhane, 72.), Traoré (Owusu, 78.) – Varga B. (Katona B., 88.)
Shamrock: Mannus – Clearly, Lopes, Grace – Kavanagh, Burt (Razi, 79.), Poom, O’Neill, Hoare – Towell (Finn, 49.), Kenny (Greene, 79.).
gól: Sigér (16.), Ramírez (32.), Traoré (47.), Varga B (74.)
sárga lap: Esiti (90+2.), illetve Hoare (50.), Finn (57.)

Egyirányú forgalom a pályán

Az első gól óta momentuma sincs az íreknek. Ramírez bezzeg nagyon pörög, most egy csellel megugrasztott egy védőt, majd beadta a labdát, ami eljutott Traoréhoz, de a szélső lövését blokkolta egy ellenfél.

Ramírez góljával 2-0!

Épp az imént írtuk, hogy Ramírez milyen aktív, és tessék: az ecuadori légiós 17-ről elvállalta jobbal, a labda pedig megpattant egy védő lábán, majd a jobb sarokban pihent meg.

Ramírez nagyon aktív a bal oldalon

Most is ő adta be a labdát, Vargának nem volt könnyű dolga, mert visszafelé kellett mozognia, hogy elérje a labdát, amit így is el tudott fejelni, de ez elment a bal sarok mellett.

Ez se tizenegyes

Traoré lövése úgy akadt el a blokkoló védőben, hogy a karját is érte. A közönség tizenegyest követelt, de ez is mehetett tovább.

Ötletes szöglet volt, de nem jött be

Ramírez nem a dzsumbujba lőtte be a labdát, hanem lágyan odaemelte a 16-osnál álló Marquinhosnak, akinek az első csele bejött, majd a földre került, amikor jött a következő Shamrock-védő, de hiába szeretett volna büntetőt, nem fújt a bíró.

Mekkora potyával vezet a Fradi!

Sigér lőtte rá a Varga által lefejelt labdát, ami magasra pattant, majd úgy hullott a kapuba, hogy az írek kapusa, Manus egyszerűen mellényúlt, ahogy felugrott. Vezet a Fradi!

A Kecskemét is most játszik

Az NB I tavalyi ezüstérmese a lett Riga FC-vel játszik. Tíz perc után 0-0 az állás azon a meccsen is.

De nagyot kellett védenie a Dibusznak!

Burt lépett ki, egymás után hagyta ott a védőket, de a lövése elakadt Dibuszban. A labda utána Cissé kezére pattant, reklamáltak is az írek, de az örmény bíró szögletet ítélt. Fontos tudni, hogy a Konferencia Ligának ebben a szakaszában még nincs VAR!

Kezdődik!

Zöld-fehér csíkós mezben a Fradi, zöld sávval díszített fekete dresszben az ír csapat.

A nagy visszatérő első meccse

Az ecuadori balhátvéd, Cristian Ramírez Oroszországban töltött évek után tért vissza a Fradihoz. Második fradis időszakának a mostani lesz az első meccse.

Két játékos maradt a tavalyi kezdőből

Mindössze Dibusz és Traoré mondhatja el magáról, hogy tavaly augusztusban is kezdő volt a Shamrock ellen, és most is ott van a pályán. A tavalyi budapesti meccsen Dibusz nem kapott gólt, Traoré viszont kétszer is eredményes volt, így főszerepet játszott a 4-0-s sikerben.

Taps fogadta a játékosokat

A KÍ elleni kiesés után a Fradi-tábor meglehetősen zabos volt, a klub honlapja azt írja, a melegíteni érkező játékosokat most taps fogadta a Groupama Arénában.

Tavalyról kellemes emlékei lehetnek a Fradinak

A két csapat egy éve is összefutott a nemzetközi porondon, akkor a Fradi otthon 4-0-ra győzött, és így az egygólos idegenbeli vereség is belefért, mert a magyar klub jutott be az Európa Liga csoportkörébe.

BL helyett KL

Bár Kubatov Gábor és az akkor még a csapatot irányító Sztanyiszlav Csercseszov is a BL-főtáblát célozta meg, a feröeri KÍ Klaksvík beleköpött a levesbe, így a Fradi átkerült a harmadik számú kupasorozatba, a Konferencia Ligába. Itt három párharcot kell nyerni ahhoz, hogy a Fradi bejusson a csoportkörbe.

Olvasói sztorik