Magyar foci

Egygólos előnnyel térhet haza Örményországból a Debrecen

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Debrecen 1-0-ra nyert az örmény Alashkert otthonában a Konferencia Liga-selejtező második fordulójában.

Erősen kezdett a Debrecen, az első három percben háromszor is veszélyeztetett a vendégcsapat: Dzsudzsák első lövését a léc, a másodikat az ellenfél szerb születésű, de már örmény állampolgárnak számító kapusa, Cancarevic hárította, aki Szécsi mérsékelten veszélyes próbálkozását is fogta.

Az első tíz perc végén egy okos debreceni szögletvariáció után Babunski került ígéretes helyzetbe, de Cancarevic ezt a kísérletet is védte. A hazaiak a huszadik perc környékén kezdtek el éledezni, onnantól kiegyenlített lett a játék, és egy ízben Ferenczinek kellettt nagyot mentenie a leshatárról kilépő brazil csatár, Agdon elől. A Loki magyar válogatott balhátvédjének ez volt az utolsó emlékezetes megmozdulása a meccsen, mivel sérülés miatt le kellett cserélni.

Ami nem jött össze az első felvonás elején, az sikerült a második félidőben, vezetést szerzett a Debrecen: Babunski beadása után Loncar jól szelídítette meg a labdát, majd dropból a jobb alsóba vágta.

Az örmények az addigi legveszélyesebb helyzetükkel válaszoltak, egy beadásra ketten is érkeztek, végül Hurcidze fejelt – kevéssel a bal sarok mellé. A 79. percben Megyerinek kellett igen komoly védést bemutatnia, hogy maradjon a 0-1, a csereként beállt Fatai a bal alsót célozta meg, de a Loki kapusa leéért a lövésre.

A Debrecen így nagy lépést tett a továbbjutás felé. A visszavágót augusztus 3-án rendezik a Nagyerdei Stadionban, a párharc győztese a következő körben az osztrák Rapid Wiennel találkozik majd.

Konferencia Liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Alashkert Jereván (örmény) – Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Abovjan, 1400 néző
v.: Vasszilisz (görög)
Alashkert: Cancarevic – Usztyinov, Carrillo, Voszkanjan, Muzek – Flores, Angulo, Hurcidze (Nalbandjan, 92.), Mimito (Gareginjan, 77.), Racines (Fatai, 77.) – Agdon (Kutalia, 60.).
DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi (Romancsuk, 41.) – Loncar, Dzsudzsák (Bódi, 87.) – Szécsi (Oliveira, 69.), Manrique, Kiziridisz (Domingues, 69.) – Do. Babunski (Bárány, 87.).
gól: Loncar (50.)
sárga lap: Muzek (65.), Voszkanjan (94.)

Olvasói sztorik