Élő Magyar foci

Égből pottyant potyagól után másolta le a Fradi a tavalyi meccsét a Shamrock Rovers ellen

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A Ferencváros hazai pályán ugyanúgy 4-0-ra múlta felül a Shamrock Rovers labdarúgócsapatát a Konferencia Liga selejtező második fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén, mint egy évvel ezelőtt.

Az első tíz perc a vendégeké volt, akik Burt révén egy ziccerig is eljutottak, Dibusz azonban jól zárta a szöget, és védeni tudott.

Az éledező Fradi egy mázlis góllal került előnybe, Sigér kapáslövése után a magasból aláhulló labdát ugyanis csúnyán elnézte az írek kapusa.

A második gólt a Fradi egyik legjobbja, a végig nagyon aktív Ramírez szerezte egy 16-oson kívüli lövésből, ez volt az Oroszországból visszatérő ecuadori balhátvéd első meccse a második ferencvárosi időszakában.

Gyors FTC-góllal indult a második félidő: Ramírez ezúttal a gólpasszt szállította, középen pedig a Shamrock ellen tavaly duplázó Traoré érkezett, aki az ötösről fejelt a hálóba.

3-0 után kicsit visszavett a Fradi, de az ellenfél így sem tudott eljutni helyzetig. Sőt ismét a magyar bajnok volt eredményes, Traoré hátrányból futotta le a védőjét, majd a középre pöckölt labdáját a tavalyi NB I-es gólkirály, Varga pofozta be.

A gólra Kenny révén kapufával reagált a Shamrock, majd az ismétlést Dibusz védte. A végeredmény ugyanúgy 4-0 lett, mint tavaly augusztusban, a szerény képességű ír csapat csak az első tíz percben tudott felnőni a feladathoz.

Tavaly az Európa Liga csoportköréért csapott össze a két gárda, akkor a magyar bajnok végül 4-1-es összesítéssel jutott tovább.

Az írországi visszavágót augusztus 3-án 21 órától rendezik, a párharc győztesére pedig a máltai Hamrun Spartans és a grúz Dinamo Tbiliszi továbbjutója vár a selejtező harmadik fordulójában. Abban a párharcban az első meccset 2-1-re nyerte a máltai csapat.

Konferencia Liga, selejtező, 2. forduló, első meccs:

FTC – Shamrock Rovers (ír) 4-0 (2-0)
Budapest, Groupama Aréna, 10 735 néző
v.: Ghaltahcsjan (örmény)
FTC: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez – Sigér (Esiti, 78.), Abu Fani – Marquinhos (Lisztes, 72.), Zachariassen (Ben Romdhane, 72.), Traoré (Owusu, 78.) – Varga B. (Katona B., 88.)
Shamrock: Mannus – Clearly, Lopes, Grace – Kavanagh, Burt (Razi, 79.), Poom, O’Neill, Hoare – Towell (Finn, 49.), Kenny (Greene, 79.).
gól: Sigér (16.), Ramírez (32.), Traoré (47.), Varga B (74.)
sárga lap: Esiti (90+2.), illetve Hoare (50.), Finn (57.)

A Fradi megint négy góllal nyert a Shamrock Rovers ellen

Az FTC 4-0-ra nyert az ír Shamrock Rovers ellen a Konferencia Liga-selejtező második fordulójában.

A Fradi egy mázlis góllal került előnybe, Sigér magasra felpattanó labdáját ugyanis csúnyán elnézte az írek kapusa. A második gólt a Fradi egyik legjobbja, a végig nagyon aktív Ramírez szerezte egy 16-oson kívüli lövésből, majd a visszatérése óta először kezdő ecuadori balhátvéd beadása után a tavalyi meccsen duplázó Traoré fejelt a hálóba. Traorénak a negyedik gólban is nagy szerepe volt, hátrányból futotta le a védőjét, majd a középre pöckölt labdáját a tavalyi NB I-es gólkirály, Varga pofozta be.

A visszavágót egy hét múlva rendezik. A párharc győztese a máltai Hamrun Spartansszal vagy a grúz Dinamo Tbiliszivel játszik.

Még három perc

Kicsit ráhúznak még a csapatok. Katona helyzetbe is került, Ramírez beadása után fejelt, Manus védett a rövid saroknál.

A Kecskemét is jól áll

Pálinkás is betalált a Riga FC ellen. Közben a Fradi-pályán Varga próbálta eltenni a labdát a kapus mellett, de Manus jól zárta a szöget.

Kapufával válaszoltak az írek

Kenny használta ki, hogy két Fradi-védő sem volt igazán határozott, lövése a lécen csattant, majd Finn ismételt, ezt Dibusz tolta ki.

4-0!

Traoré lépett ki, pontosabban futotta le az előnyösebb helyzetben lévő védőjét, a kapus mellett megpróbálta elpöckölni a labdát, ami nem a kapu felé tartott, de így pont jó lett Vargának, aki bepofozta, megszerezve ezzel első gólját tétmeccsen a Fradiban.

Zseniális passz volt

Abu Fani lágyan emelt a védők mögé, nagy labda volt, de Zachariassen 16-osról leadott lövése elzúgott a léc fölött.

Egymás után két nagy mentés

Makreckis sarkazása után Varga került lövőhelyzetbe, de önfeláldozó módon beledobta magát egy védő a labda útjába. A kipattanót Abu Fani szúrta rá, de ennek is a blokk állta útját.

Vezet a Kecskemét is!

Szuhodovszki 11-esével 1-0-ra vezet az NB I tavalyi ezüstérmese a Riga FC ellen.

Ennyi volt az első félidő

2-0-ra vezet a Fradi a Shamrock Rovers ellen. Nem kezdett jól a Fradi, de egy nagy potya átlendítette a csapatot, amely azóta dominál.

Nagyon nyom a Fradi

2-0 után sem állt le a magyar csapat, ezúttal Abu Fani ment le az alapvonalig, de a beadása nem volt elég pontos.

Két Fradi-játékos a földön, de nincs 11-es

Varga Barnabás esése kamunak tűnt, aztán Traoré is a földre került, az örmény spori látványos mozdulattal jelezte, hogy büntetőt senki ne várjon tőle. Aztán az akció végén Ramírez lövése vágódott le, de a szögletből nem lett veszély.

Olvasói sztorik