Magyar foci

Az MLSZ betiltotta a kapura vezetős kezdőrúgásokat

M4 Sport
M4 Sport

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése szerint az NB I-ben és az NB II-ben áprilistól kezdődően szigorú szabályok betartása mellett lehet ünnepélyes kezdőrúgást elvégezni.

A jelenlegi szezonban több alkalommal is előfordult, hogy az ünnepélyes rúgó kapura vezette a labdát. Legnagyobb visszhangja annak a mérkőzésnek volt, amelyen az MTK egyik ifjú focistája tette meg ezt, ám mindkét lövését kivédte a diósgyőri Senkó Zsombor.

Az eset után hetekig témát szolgáltatott, végül az MLSZ úgy határozott, hogy új szabályt hoz létre a kezdőrúgások kapcsán.

A kezdőrúgás a lehető legrövidebb idő alatt történjen meg, a kezdőrúgás során a labda és a kezdőrúgó személy se hagyja el a kezdőkör területét, és a kezdőrúgás után a kezdőrúgó a lehető leggyorsabban és a felezővonal mentén hagyja el a játékteret

– jelentette be Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Az MLSZ a döntést azzal indokolta, hogy nagy visszhangot váltott ki, hogy az ünnepélyes kezdőrúgások komolytalanná tehetik a mérkőzéseket, késleltetik a televíziós közvetítések tervezett forgatókönyvét és balesetveszélyesek is lehetnek.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik