Magyar foci

„Olyan ereklyét szeretnék neki szerezni, ami nem lóg minden kisfiú falán” – a születésnapos kisfiút kárpótolja a lövéseit kivédő diósgyőri kapus

Hétfő este az MTK hazai pályán 4-2-re legyőzte az addig éllovas Diósgyőrt a labdarúgó NB II 27. fordulójának rangadóján, ezzel átvette a vezetést a tabellán.

A mérkőzés a hazaiak fölényes győzelme mellett a vendégkapus, a tavaly még a Juventus utánpótlásában szereplő Senkó Zsombor ünneprontó védéseivel került be a sajtóba, aki kétszer is kivédte a kezdőrúgást kapura vezető kisfiú lövését. A felvételek bejárták a közösségi oldalakat, a Diósgyőr pedig kedden közleményt adott ki a témában, amelyben a csapat vezetőedzője, Kuznyecov Szergej megvédte a kapusát.

Az én kérésem volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, ő csak eleget tett ennek a kérésnek. Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg.

A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr – Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros – Újpest meccsen, nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa. A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy”

– idézte a dvtk.eu a szakembert.

A klub egyébként beszélt a fiú szüleivel is és az egész csapatát meghívták Miskolcra, amit az MTK-sok el is fogadtak. Természetesen megszólalt Senkó is, aki azt ígérte, emlékezetes ajándékkal kedveskedik majd a kissrácnak.

„Sajnálom az esetet, de mindent el fogok követni, hogy a megfelelő módon kárpótoljam Énokot. Egy olyan ereklyét szeretnék neki szerezni, ami nem lóg minden kisfiú falán. Amikor megérkeznek Diósgyőrbe, személyesen fogom neki átadni. Várjuk szeretettel őt is, a szüleit is és a csapattársait is! Addig is kívánom neki, hogy soha ne adja fel az álmait, és ugyanígy harcoljon meg minden labdáért, mint hétfőn este!”

Ami pedig a szülőket illeti, ők is elmondták, hogy nem neheztelnek a kapusra a történtek miatt.

„Nagyon örülünk annak, hogy pozitívan zárulhat ez a történet, mi nem neheztelünk Zsomborra, ő csak azt tette, amit kértek tőle. Nem lenne szerencsés, ha megbélyegeznék emiatt. Ez nem egy eltervezett akció volt, spontán alakult így, az MTK egyik labdarúgója mondta Énoknak, hogy vigye végig a labdát.

Dr. Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa az elsők között hívott fel bennünket telefonon, hogy elhívjon minket Diósgyőrbe egy mérkőzésre, ahol elvégezhetünk egy kezdőrúgást és személyesen is találkozhatunk Zsomborral és a csapattal. Természetesen köszönjük a meghívást, eleget fogunk neki tenni. Nincs bennünk harag. Azt szeretném, ha a történet pozitív végkimenetele is legalább akkora sajtóvisszhangot kapna, mint maga a sajnálatos eset.”

Olvasói sztorik