Magyar foci

A születésnapos kisfiút nem engedte gólt lőni, de így is kapott egy négyest a Diósgyőr kapusa

M4 Sport
M4 Sport

Az MTK hazai pályán 4-2-re legyőzte az eddig éllovas Diósgyőrt a labdarúgó NB II 27. fordulójának hétfő esti rangadóján, ezzel átvette a vezetést a tabellán.

Az MTK a 27. percben szerezte meg a vezetést, egy lepattanó labdát Horváth Artúr lőtt a felső sarokba. Még a szünet előtt jött a második hazai gól, Horváth ezúttal a gólpasszt szállította, az akciót pedig Bognár István fejezte be egy precíz lövéssel.

A második félidőben a kezdőrúgást egy születésnapját ünneplő kisfiú, Varga Énok végezte el, aki megindult a labdával a kapu felé, ám a Diósgyőr kapusa, Senkó Zsombor mindkét próbálkozását kivédte. Talán belefért volna, ha Senkó nem veszi ennyire komolyan a dolgot, és engedi, hogy a kissrác rúgjon neki egy gólt. Biztos örök élmény lett volna neki, így viszont szomorúan hagyta el a pályát a testvérbe karjában. A videót itt nézhetik meg.

A kisfiú lövését ugyan kivédte, de Stieber tizenegyesénél tehetetlen volt a DVTK kapusa, így az 57. percben már hárommal vezetett a hazai csapat. A csereként beállt Jurek szépített ugyan, de Zuigeber a 74. percben visszaállította a háromgólos különbséget. A legvégén Jurek második góljával szépített, úgyhogy 4-2-re húzta be a rangadót az MTK, amely ezzel átvette a vezetést a most legyőzött riválistól.

Merkantil Bank Liga, 27. forduló:

MTK Budapest – Diósgyőri VTK 4-2 (2-0)

 

vasárnap játszották:
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Soroksár SC 1-0 (0-0)
Tiszakécskei LC – BFC Siófok 1-0 (0-0)
FC Ajka – Szombathelyi Haladás 2-1 (0-1)
Pécsi MFC – ETO FC Győr 0-1 (0-1)
Kolorcity Kazincbarcika SC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (1-0)
Gyirmót FC Győr – Aqvital FC Csákvár 2-1 (2-1)
Szentlőrinc SE – HR-Rent Kozármisleny 1-1 (1-0)
Dorogi FC – Credobus Mosonmagyaróvár 0-1 (0-0)
Békéscsaba 1912 Előre – Budafoki MTE 2-2 (2-0)

 

Az élcsoport: 1. MTK 59 pont, 2. DVTK 58, 3. Pécsi MFC 47

Olvasói sztorik