Élő Magyar foci

Egy félidő alatt elverte a bolgárokat, sima sikerrel nyitott a magyar válogatott

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Rendkívül magabiztos győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság selejtezőjében, Marco Rossi együttese már az első félidőben beállította a 3-0-s végeredményt.

Hiába fogadkoztak a bolgárok, hogy majd az új szövetségi kapitánnyal megmutatják, mire képesek, a magyar labdarúgó-válogatott már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. Igazából nem kellett hozzá ördögi csoda, csak egy rendkívül stabil védelem, egy örökmozgó Nagy Ádám, az állandóan veszélyes támadások, no meg a Szoboszlai-Bolla páros, akik a jobbszélen az őrületbe kergették a vendégeket.

Az első gólra hét percet kellett, akkor Szoboszlai meghúzta a támadást a balszélen, beadását Sallai lőtte kapura, ez kipattant a kapusról, Orbán ismételt, Naumov ezt is védte, de Vécsei harmadszorra már nem hibázott (1-0).

Mohos Márton / 24.hu Szoboszlai Dominik nagyszerűen futballozott

A gól kicsit felpaprikázta a bolgárokat, akik egy szűk tíz percig meg is dolgoztatták a magyarokat. De aztán jött Szoboszlai, aki a 27. percben bombagólt lőtt szabadrúgásból a bal felső sarokba (2-0).

És még nem volt vége, a 40. percben ismét Szoboszlai gyorsított fel, passzát Anton estében még mentette – volna –, de pechjére a labda Ádám elé került, aki ballal nagyon okosan az üres hosszú, jobb alsó sarokba gurított (3-0).

Mohos Márton / 24.hu Ádám Martin szerezte a harmadik gólt

A bolgárok szövetségi kapitány, MladenKrstajic próbálta menteni a menthetőt, a félidőben hármas cserére határozta el magát, azonban Sallait ez nem hatotta meg, és néhány másodperccel a kezdőrúgás után majdnem beakasztotta a negyedik gólt.

A freiburgi támadó az 58. percben kihagyott egy nagy ziccert, és ugyan a félidő közepére alaposan visszavett a tempóból a csapat, Bulgária mindössze két kaput eltaláló lövésig jutott, előbb Ruszev 17, majd Krasztev 26 méteres méteres bombáját védte Dibusz.

A hajrában a csereként beállt Nego még majdnem megrúgta a negyediket, de a kapu felé guruló labdát egy védő a gólvonalról kivágta.

A magyar válogatott végül 3-0-ra győzött, és 48 év után verte hazai pályán Bulgáriát – és napra pontosan negyven év után kezdte ismét győzelemmel az Eb-selejtezőket.

Európa-bajnoki selejtező, G csoport, 2. forduló

Magyarország – Bulgária 3-0 (3-0)
Puskás Aréna, 60 ezer néző
v.: Halil Umut Meler (török)
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Nego, 87.), Nagy Á. (Kleinheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 87.), Kerkez – Szoboszlai, Ádám (Varga B., 59.), Sallai (Csoboth, 73.)
Bulgária: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov (Petrov, 46.)– Petkov, Gruev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, 46.), N. Iliev – Delev (Ruszev, 46.), Deszpodov (Kirilov, 57.)
gól: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám (40.)

 

A csoport másik mérkőzésén
Montenegró – Szerbia 0-2 (0-0)
gól: Vlahovic (78., 96.)

 

A csoport állása:
1. Szerbia 6 pont
2. Magyarország 3 (3-0)
3. Montenegró 3 (1-2)
4. Litvánia 0 (0-2)
5. Bulgária 0 (0-4)

 

További eredmények:
B csoport:
Hollandia – Gibraltár 3-0 (1-0)
Írország – Franciaország 0-1 (0-0)

 

Az állás: 1. Franciaország 6 pont/2 mérkőzés, 2. Görögország 3/1 (3-0), 3. Hollandia 3/2 (3-4), 4. Írország 0/1 (0-1), 5. Gibraltár 0/2 (0-6)

 

E csoport:
Lengyelország – Albánia 1-0 (1-0)
Moldova – Csehország 0-0

 

Az állás: 1. Csehország 4 pont/2 mérkőzés, 2. Lengyelország 3/2, 3. Moldova 2/2, 4. Feröer-szigetek 1/1, 5. Albánia 0/1

 

F csoport:
Svédország – Azerbajdzsán 5-0 (1-0)
Ausztria – Észtország 2-1 (0-1)

 

Az állás: 1. Ausztria 6 pont/2 mérkőzés, 2. Belgium 3/1 (3-0), 3. Svédország 3/2 (5-3), 4. Észtország 0/1 (1-2), 5. Azerbajdzsán 0/2 (1-9)

Kapcsolódó
Szoboszlait kísérti a kő-papír-olló, Ádám most érezte magát a legkomfortosabban
A lipcsei támadó eleget gyakorolta a szabadrúgásokat, hogy párszor beakadjon.

Megtört a 48 éves átok, simán nyert a magyar válogatott

Egy félidő alatt eldőlt a három pont sorsa a Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőn, a magyar válogatott ugyanis Vécsei Bálint 7., Szoboszlai Dominik 26. és Ádám Martin 40. percben szerzett góljaival 3-0-ra győzött.

Álljatok, föl!

A magyar szurkolók egy emberként éltetik a válogatottat és követelik a közönségtől, hogy felállva tapsolják meg a csapat teljesítményét.

Majdnem négy

A bizonytalankodó Naumov kapus mellett  Nego elgurította a labdát, de egy védő a gólvonalról mentett.

Bolgár csere

Gruev helyére Sopov állt be a vendégeknél.

Újabb magyar cserék

Ezúttal Csoboth Kevin és Kleinheisler László áll be Sallai, illetve Nagy Ádám helyére.

Bolgár nyomás

Visszavett a tempóból a magyar csapat, ezt a bolgárok próbálják kihasználni, sorra rúgják a szögleteket.

Szoboszlai brutálisat melózik

A magyar válogatott csapatkapitánya szinte mindenhol felbukkan a pályán. Időnként visszalép hatos pozícióba, máskor szélső hátvédnek, hogy Bolla, vagy Kerkez előrébb mehessen támadni. Az iménd a védelem vonalába is visszament, mindig felbukkan, ahol szükség van rá.

Nagy bolgár helyzetek

Kicsit könnyelműsködött a védelem, előbb Iliev lövését kellett szögletre menteni, majd Ruszev lövését védte Dibusz.

Jön a gólkirályjelölt

Marco Rossi újoncot avat, pályán a Paks gólkirályjelöltje, az NB I-ben 17 gólnál járó Varga Barnabás – lejön Ádám Martin.

Mohos Márton / 24.hu Ádám Martin a góljával megtette a magáét

Deszpodov megsérült

Deszpodov alaposan megkavarta Szalait, beadását sikerült hatástalanítani, a csatár azonban jelezte, megsérült, a helyére Kirilov állt be.

Hármas csere

Delev, Markov és Karabeljov ment le, Ruszev, Petrov és Krasztev állt be.

Folytatódik, de hogy?!

Nézzük, jut-e magyar gól erre a játékrészre is!

Sallai majdnem beköszönt, Sallai bombáját kellett naumovnak szögletre mentenie.

Jöhet a szünet

Az első félidőben az történt a pályán, amit a magyarok akartak. Formás támadások, állandó gólveszély, szinte tökéletes helyzetkihasználás – meglepődnénk, ha lenne izgalom a második félidőben.

Büntetőesély...

… de a VAR úgy döntött, a bolgár védő kezezése nem ért tizenegyest.

3-0 Ádám

Itt a harmadik, egy formás akció végén, kis szerencsével ugyan, de Ádám elé került a labda, a csatár pedig nem hibázott (3-0).

Mohos Márton / 24.hu

Nem jön össze, amit a bolgárok terveztek

A bolgár csapat lehetőség szerint igyekszik gyors indításokkal játszani, főleg a magyar védelem jobb oldalán, Lang és Bolla közé befutó Deszpedov a célpont. Ha a magyar válogatott nem hagyja, hogy a kirúgást kipasszolja a kapus, akkor is a felező vonal bolgár szemszögből bal oldalát szállja meg a vendég együttes. Fejjel azonban alig-alig verik az Orbán, Lang kettőst.

Veszélyes beadás

Szoboszlai balról lőtt középre egy szabadrúgást, jött Orbán és Szalai, végül a labda a kapus kezében kötött ki.

Micsoda gól!

Mohos Márton / 24.hu Szoboszlai Dominik nagyon bevarrta

2-0 Szoboszlai

Karabeljov elgáncsolta Szoboszlait, szabadrúgás jó helyről, 26 méterről a magyaroknak. A labda mögé a sértett állt, és hatalmas gólt lőtt a bal felsőbe (2-0).

A magyarok jól keverik a kártyáikat

Nagyon sokat változtatják a játékosok a helyüket, így a bolgárok biztosan nem tudnak külön egy-egy emberre figyelni. Pár percig Szoboszlai játszott jobb oldalon szárnyvédőt, míg Bolla fellépett támadónak. Sallai Roland ezen a meccsen balon, jobbon és középen is letámadott már. Szoboszlai amint váltott és jobb szélről bejött a sűrűjébe, kiharcolt egy szabadrúgást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik