Élő Magyar foci

Csoportelsőként zár a Ferencváros az Európa Ligában

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Ferencváros labdarúgócsapata abban a tudatban fogadta az AS Monacót az Európa Liga csoportkörében, hogyha elkerüli a vereséget, biztosan továbbjut az egyenes kieséses szakaszba. Ez végül 1-1-es döntetlennel sikerült.

Mohos Márton / 24.hu

Lendületesen letámadta az első percekben ellenfelét a Fradi, de komoly helyzeteket ebből nem tudott kidolgozni. A Monaco gyorsan lőtt egy lesgólt, majd apránként átvette a mérkőzés irányítását. A félidő derekán már komoly nyomás nehezedett a Ferencvárosra, nem tudott kijönni a szorításból és ez végül meg is bosszulta magát. A 31. percben Disasi egészen az alapvonalig cselezte magát, onnan középre gurított, amit Wissam Ben Yedder sarokkal lőtt a jobb alsóba. Ezután sem tudott kibontakozni a Fradi, egyedül egy szögletet követő fejessel veszélyeztetett a hosszabbításban.

Térfélcsere után változtatni tudott a meccs képén a Ferencváros, amihez a Monaco behúzódása is hozzájárult. Hatalmas lehetőségei így sem adódott a Fradinak, pedig Csercseszov beküldte sorrendben Marquinhost, Besicet és Tokmacot is. Végül bejöttek a cserék, mert Marquinhos harciassága után Tokmac adott gólpasszt a rövid ötösre mozgó Zachariassennek, ő pedig a jobb fölső sarokba bombázott. A Monacónak már csak két veszélyes szabadrúgás utáni fejes jutott a hosszabbításban, így az eredmény már nem változott.

Mohos Márton / 24.hu

A csoport másik meccsén a Crvena zvezda 2-1-re legyőzte a Trabzonsport, így biztosan csoportelsőként zár a Fradi.

Európa Liga, csoportkör, 5. forduló

Ferencváros – AS Monaco (francia) 1-1 (0-1)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Enea Jorgji (albán)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Tokmac 65.) – Vécsei (Besic – 56.), Laidouni – Traore, Gojak (Marquinhos 45. – Esiti 91.) Zachariassen – R. Mmaee
Monaco: Nübel – Disasi, Maripan, Badiashile – Vanderson (Diatta 41.), Golovin, Camara, Fofana (Jean Lucas 83.), Caio Henrique – Volland (Ben Seghir 83.), Ben Yedder
gól: Zachariassen (82.) Ben Yedder (31.)
sárga lap: Botka (24.), Dibusz (32.), Laidouni (80.), Besic (93.) ill. Camara (57.), Badiashile (85.)

Te jó ég, Wingo mekkort hibázott!

Egy jobb szélről érkező beadást gyakorlatilag Ben Yeddernek fejelt, a francia egyből kapura is tette, de Dibusz védeni tudott. Az első ismétlés a blokkban akadt el, a másodikat égbe lőtte Ben Yedder hét méterről. Ezt elpuskázta a Monaco, de intő jel lehet a Ferencvárosnak.

Egy lesgólja már van az AS Monacónak

Ben Yedder kapott remek labdát, amit Dibusz Dénes lábai között lőtt a hálóba. Azonnal jelezte azonban a játékvezető, hogy les miatt érvénytelen a találat, a felvételek alapján pedig  egyértelműen jó ítélet született.

Aktívan kezd a Fradi

Kristoffer Zachariassen hatalmas lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, kétszer is megpróbált zavart okozni az ellenfélre azzal, hogy a védőkre és a kapusra nyomást gyakorol. Végül azonban egy élesen középre lőtt labdával okozta volna a legtöbb gondot.

Elindultunk!

A hazai csapat kezdte a találkozót, Samy Mmaee felívelését, majd Zachariassen csúsztatását is könnyen hatástalanították a franciák.

Csercseszov szokásos pókerarccal érkezett

Koszticsák Szilárd/MTI Budapest, 2022. október 27.
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetõedzõje a labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában játszott Ferencváros – AS Monaco mérkõzés elõtt a Groupama Arénában 2022. október 27-én.

A legfontosabb számolgatások

Elég egyszerű a matek, mivel ha nem nyer az AS Monaco, a Ferencváros biztosan továbbjut. Ha mégis kikapna az FTC, de eközben a Crvena zvezda legyőzi a Trabzonsport, akkor is továbbmegy. A csoportelsőség egy kicsit bonyolultabb már, a Fradi győzelme mellett nem szabad három pontot szereznie a Trabzonspornak, vagy az FTC döntetlenje mellett a Crvena zvezda legyőzi a Trabzonsport.

Koreográfiával készülnek a drukkerek

A Green Monsters szurkolói csoport előre szólt, hogy nem tűrik majd, ha bárki pirotechnikai eszközöket használ, vagy a pályára dobál tárgyakat. A Ferencvárosi Torna Club még ennél is szigorúbb lesz, hiszen szerdán tíz szurkolót kitiltottak a stadionból öt évre, Kubatov Gábor pedig pert ígért azoknak, akik kárt okoznak a klubnak. A Green Monster egyébként nagy koreográfiával készül a találkozóra.

Kapcsolódó
Tíz renitens szurkolót öt évre kitiltott a Ferencváros
Kubatov Gábor klubelnök szerint minden okozott kárért beperelik őket.
Olvasói sztorik