Magyar foci

Tíz renitens szurkolót öt évre kitiltott a Ferencváros

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
Komoly büntetést szabott ki tíz szurkolóra a Ferencváros, jelentette be közösségi oldalán Kubatov Gábor, a klub elnöke a csütörtöki, Monaco elleni Európa Liga-mérkőzés előtt.

„Az év meccse következik, győzni kell, ha azt szeretnénk, hogy tavasszal is a nemzetközi kupában szerepeljünk. Ez szurkolók nélkül nem megy. Így senki nem teheti kockára azt a segítséget, amit a szurkolók a lelátóról tudni adni a csapatunknak. A Zvezda elleni meccsen azonban történt néhány olyan dolog, ami ezt kockáztatja, az UEFA nagyon könnyen ad nagy büntetéseket a nemzetközi meccseken való pirotechnikázásért” – nyilatkozta Kubatov.

Kapcsolódó

„Így aztán hoztunk néhány intézkedést az elmúlt napokban. Tíz olyan szurkoló van, akit kitiltottunk a Ferencváros stadionjából, az idegenbeli meccsekről és a nemzetközi kupameccsekről. Volt olyan szurkolótársunk, aki eladta a nevére szóló jegyét szerbeknek, akik be sem tudtak menni a stadionba és jegyzőkönyvbe mondták, hogy a feketepiacon, méregdrágán vették azokat. Azokat is kitiltottuk, akik kiégették a térelválasztó hálót a B szektor előtt és utána bedobták a pályára a pirotechnikai eszközöket. De azokat is kitiltottuk, akik, amikor a szurkolótársak rájuk szóltak, fenyegetően léptek fel.”

Öt évet kaptak mindannyian, öt évig nem jöhetnek Fradi-meccsre, és minden okozott kárért bepereljük őket, ideértve a labdafogó háló és a nemzetközi büntetéseket is

– mondta a klubelnök.

A Ferencváros négy forduló után 9 pontjával vezeti az Európa Liga H csoportját, csütörtökön a francia AS Monacót fogadja, míg a másik párharcban a szerb Crvenza zvezdához a török Trabzonspor látogat

A csoport állása

1. Ferencváros 9 pont
2. Trabzonspor 6 (9-7)
3. AS Monaco 6 (4-6)
4. Crvena zvezda 3

Olvasói sztorik