Szigetváry Zsolt / MTI
Magyar foci sport

Tíz renitens szurkolót öt évre kitiltott a Ferencváros

Komoly büntetést szabott ki tíz szurkolóra a Ferencváros, jelentette be közösségi oldalán Kubatov Gábor, a klub elnöke a csütörtöki, Monaco elleni Európa Liga-mérkőzés előtt.

„Az év meccse következik, győzni kell, ha azt szeretnénk, hogy tavasszal is a nemzetközi kupában szerepeljünk. Ez szurkolók nélkül nem megy. Így senki nem teheti kockára azt a segítséget, amit a szurkolók a lelátóról tudni adni a csapatunknak. A Zvezda elleni meccsen azonban történt néhány olyan dolog, ami ezt kockáztatja, az UEFA nagyon könnyen ad nagy büntetéseket a nemzetközi meccseken való pirotechnikázásért” – nyilatkozta Kubatov.

Kapcsolódó

„Így aztán hoztunk néhány intézkedést az elmúlt napokban. Tíz olyan szurkoló van, akit kitiltottunk a Ferencváros stadionjából, az idegenbeli meccsekről és a nemzetközi kupameccsekről. Volt olyan szurkolótársunk, aki eladta a nevére szóló jegyét szerbeknek, akik be sem tudtak menni a stadionba és jegyzőkönyvbe mondták, hogy a feketepiacon, méregdrágán vették azokat. Azokat is kitiltottuk, akik kiégették a térelválasztó hálót a B szektor előtt és utána bedobták a pályára a pirotechnikai eszközöket. De azokat is kitiltottuk, akik, amikor a szurkolótársak rájuk szóltak, fenyegetően léptek fel.”

Öt évet kaptak mindannyian, öt évig nem jöhetnek Fradi-meccsre, és minden okozott kárért bepereljük őket, ideértve a labdafogó háló és a nemzetközi büntetéseket is

– mondta a klubelnök.

A Ferencváros négy forduló után 9 pontjával vezeti az Európa Liga H csoportját, csütörtökön a francia AS Monacót fogadja, míg a másik párharcban a szerb Crvenza zvezdához a török Trabzonspor látogat

A csoport állása

1. Ferencváros 9 pont
2. Trabzonspor 6 (9-7)
3. AS Monaco 6 (4-6)
4. Crvena zvezda 3

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!