Nemzetközi foci

49 évesen is képes a csodára a Fradi egykori futballistája

Szédületes gólt szerzett a Ferencváros egykori labdarúgója, a szlovák válogatott Marek Penksa. A 49 éves középpályás még mindig aktív, jelenleg a szlovák hetedosztályban szereplő TJ Baník Ruziná játékosa, a rózsaszállási csapat egy hete az FC Slovan Divínt verte 5-1-re.

Penksa nem sokáig hagyta kétségek között a szurkolókat, ugyanis már a 6. másodpercben betalált a félpályáról.

„Kellemes napom volt. Elmentem Besztercebányára, hogy megnézzem a fiam meccsét, így alig öt perccel a kezdés előtt este be a saját mérkőzésemre. Gyorsan átöltöztem, bemelegítettem, nyújtottam és rohantam a pályára.

Láttam, hogy a kapus messze kint áll, mivel problémáim vannak az Achillesemmel, áttettem a labdát a gyengébb, bal lábamra, és a kapuba lőttem. Talán ez volt a leggyorsabb gól a futball történetében a világon

– nyilatkozta az Sme.sk portálnak.

Penksa pályafutása során szerepelt többek között a német Eintracht Frankfurt és az osztrák Rapid Wien csapataiba, majd 2001-ben a Dunaferrhez igazolt. Egy évvel később a Ferencváros szerződtette, az ott töltött három éve alatt nyert bajnoki címet (2004) és Magyar Kupát (2003, 2004).

Bár profi karrierjét 2012-ben befejezte, amatőrcsapatoknál azóta is pályára lép. Az előző szezonban nyolc gólt szerzett, és összesen 2031 percet töltött a pályán, a mostani kiírásban ez volt a második találata.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik