Nemzetközi foci sport

49 évesen is képes a csodára a Fradi egykori futballistája

Szédületes gólt szerzett a Ferencváros egykori labdarúgója, a szlovák válogatott Marek Penksa. A 49 éves középpályás még mindig aktív, jelenleg a szlovák hetedosztályban szereplő TJ Baník Ruziná játékosa, a rózsaszállási csapat egy hete az FC Slovan Divínt verte 5-1-re.

Penksa nem sokáig hagyta kétségek között a szurkolókat, ugyanis már a 6. másodpercben betalált a félpályáról.

„Kellemes napom volt. Elmentem Besztercebányára, hogy megnézzem a fiam meccsét, így alig öt perccel a kezdés előtt este be a saját mérkőzésemre. Gyorsan átöltöztem, bemelegítettem, nyújtottam és rohantam a pályára.

Láttam, hogy a kapus messze kint áll, mivel problémáim vannak az Achillesemmel, áttettem a labdát a gyengébb, bal lábamra, és a kapuba lőttem. Talán ez volt a leggyorsabb gól a futball történetében a világon

– nyilatkozta az Sme.sk portálnak.

Penksa pályafutása során szerepelt többek között a német Eintracht Frankfurt és az osztrák Rapid Wien csapataiba, majd 2001-ben a Dunaferrhez igazolt. Egy évvel később a Ferencváros szerződtette, az ott töltött három éve alatt nyert bajnoki címet (2004) és Magyar Kupát (2003, 2004).

Bár profi karrierjét 2012-ben befejezte, amatőrcsapatoknál azóta is pályára lép. Az előző szezonban nyolc gólt szerzett, és összesen 2031 percet töltött a pályán, a mostani kiírásban ez volt a második találata.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!