Magyar foci

Üzentek a Fradi-drukkerek, két dolog tilos lesz a Monaco elleni EL-meccsen

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Elég nagy lehetőség előtt áll a Ferencváros labdarúgócsapata, a magyar bajnok ugyanis, ha pontot szerez csütörtökön az Európa Ligában, abban az esetben továbbjut a sorozat egyenes kieséses szakaszába. Mint ismert, a Fradi idegenben legyőzte a francia bajnoki bronzérmest, Vécsei Bálint szerezte az egyedüli gólt a mérkőzésen.

Kapcsolódó
Tíz renitens szurkolót öt évre kitiltott a Ferencváros
Kubatov Gábor klubelnök szerint minden okozott kárért beperelik őket.

A magyar drukkerek koreográfiával készülnek a csütörtöki összecsapásra, erről a Green Monsters számolt be a Facebook-oldalán. Valamint felhívták a figyelmet, hogy két dolog tilos lesz a meccs alatt:

  • pirotechnikai eszközök használata és
  • bármit bedobni a pályára.

Ennek az előzménye, hogy a Crvena zvezda elleni meccsen legutóbb több pirotechnikai tárgy repült a pályára. Ezek miatt is összesen tíz szurkolót tiltott ki a mérkőzésekről az FTC, jelentette be a klub elnöke, Kubatov Gábor.

Minden okozott kárért bepereljük őket, ideértve a labdafogó háló és a nemzetközi büntetéseket is

jegyezte meg Kubatov, aki szerint a Monaco elleni az év meccse lesz a Fradi számára.

Négy fordulót követően a Ferencváros vezeti az EL csoportját, három-három pont az előnye a Monaco és a Trabzonspor, hat a Crvena zvezda előtt. Az eredmények alakulása miatt azonban jelenleg mind a négy csapat odaérhet a továbbjutást értő első két helyre. A tények kedvéért rögzítsük: a csoportgyőztes rögtön a márciusi nyolcaddöntőbe kerül, míg a másodiknak februárban játszania kell a 16 közé kerülésért, méghozzá a Bajnokok Ligájából érkező csoportharmadikok egyikével. A harmadik helyezett a Konferencia Ligába kerül.

Olvasói sztorik