Élő Magyar foci

Csoportelsőként zár a Ferencváros az Európa Ligában

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Ferencváros labdarúgócsapata abban a tudatban fogadta az AS Monacót az Európa Liga csoportkörében, hogyha elkerüli a vereséget, biztosan továbbjut az egyenes kieséses szakaszba. Ez végül 1-1-es döntetlennel sikerült.

Mohos Márton / 24.hu

Lendületesen letámadta az első percekben ellenfelét a Fradi, de komoly helyzeteket ebből nem tudott kidolgozni. A Monaco gyorsan lőtt egy lesgólt, majd apránként átvette a mérkőzés irányítását. A félidő derekán már komoly nyomás nehezedett a Ferencvárosra, nem tudott kijönni a szorításból és ez végül meg is bosszulta magát. A 31. percben Disasi egészen az alapvonalig cselezte magát, onnan középre gurított, amit Wissam Ben Yedder sarokkal lőtt a jobb alsóba. Ezután sem tudott kibontakozni a Fradi, egyedül egy szögletet követő fejessel veszélyeztetett a hosszabbításban.

Térfélcsere után változtatni tudott a meccs képén a Ferencváros, amihez a Monaco behúzódása is hozzájárult. Hatalmas lehetőségei így sem adódott a Fradinak, pedig Csercseszov beküldte sorrendben Marquinhost, Besicet és Tokmacot is. Végül bejöttek a cserék, mert Marquinhos harciassága után Tokmac adott gólpasszt a rövid ötösre mozgó Zachariassennek, ő pedig a jobb fölső sarokba bombázott. A Monacónak már csak két veszélyes szabadrúgás utáni fejes jutott a hosszabbításban, így az eredmény már nem változott.

Mohos Márton / 24.hu

A csoport másik meccsén a Crvena zvezda 2-1-re legyőzte a Trabzonsport, így biztosan csoportelsőként zár a Fradi.

Európa Liga, csoportkör, 5. forduló

Ferencváros – AS Monaco (francia) 1-1 (0-1)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Enea Jorgji (albán)
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Botka, S. Mmaee, Pászka (Tokmac 65.) – Vécsei (Besic – 56.), Laidouni – Traore, Gojak (Marquinhos 45. – Esiti 91.) Zachariassen – R. Mmaee
Monaco: Nübel – Disasi, Maripan, Badiashile – Vanderson (Diatta 41.), Golovin, Camara, Fofana (Jean Lucas 83.), Caio Henrique – Volland (Ben Seghir 83.), Ben Yedder
gól: Zachariassen (82.) Ben Yedder (31.)
sárga lap: Botka (24.), Dibusz (32.), Laidouni (80.), Besic (93.) ill. Camara (57.), Badiashile (85.)

Csoportelső a Ferencváros

Nagyon beszorult az első félidőben az FTC, hátrányba is került Ben Yedder látványos sarkazása után. Térfélcsere után több teret engedett ellenfelének a Monaco, de így sem alakult ki sok helyzet, egy-egy apró lehetőség adódott csak a kapuk előtt. Csercseszov cseréi azonban beváltak, Marquinhos harcosan labdát tartott, Tokmac pedig a bemozgó Zachariassennek adott gólpasszt a 82. percben. Ezzel lett 1-1 a meccs, egyben csoportelső a Fradi.

Egyelőre nem töri a háló a ferencvárosiak hátát

A gól óta játszik az idővel a magyar bajnok, a Monaco pedig egyrészt nem kezdett el előre rohanni, másrészt nem jutott helyzetig. Cserék itt is, ott is, ezek közül Marquinhos lecserélése a legérdekesebb, hiszen ő félidőben állt be. Helyette Esiti dolga lesz a hosszabbításnak ítélt 3 percben robotolni.

Egyenlített a Ferencváros!

Marquinhos birkózott óriásit a labdáért, amely így visszakerült Laidounihoz, aki a tizenhatos sarkánál álló Tokmac Nguenhez játszotta tovább. A rövidre mozgó Zachariassen elé gurított Tokmac, előbbi pedig a rövid fölsőbe bombázta az FTC-gólt. 1-1!

Közel a hajrához, egyelőre nincs áttörés

Az látszik, hogy a Ferencváros igyekszik extra energiákat mozgósítani az egyenlítés érdekében, de eközben a Monaco fegyelmezetten védekezik, ráadásul egy-egy támadása veszélyesre is sikerült. Apránként viszont közeleg az utolsó tíz perc és a Fradinál nem sorjáznak a lövések, támadások.

Hű, mit úszott meg a Fradi!

Golovin beívelését kapura tudták fejelni a franciák, aztán nagy flipperezés vette kezdetét, de Dibusz valahogy be tudta gyűjteni a labdát. Rögtön indult is a hazaiak kontrája, Samy Mmaee beadását a testvére, Ryan Mmaee szép mozdulattal húzta kapura, de nem volt benne elég erő, Nübel simán megfogta.

Merészet húz Csercseszov!

Pászka Lóránd helyére Tokmac Nguen állt be, úgy néz ki, Traoré veszi át a balhátvéd posztját.

Ryan Mmaee lőtt kapu fölé

Egy labdaszerzést követően kapott jó labdát a Fradi centere, szépen átvette, majd egy csel után lőtt is, csavarása azonban elkerülte a kaput.

Megyünk tovább!

Egy felívelésen kívül nem sokat csinált a Monaco, első blikkre úgy néz ki, inkább tartanák az eredményt.

Vége a félidőnek

1-0-ra vezet a Monaco Ben Yedder sarkazásával, ami a mérkőzés összképének meg is felel. Többet van a labda a franciáknál, de elég kevés helyzetig jutnak el belőle. A Fradinak még ennél is kevesebből kellett dolgoznia, az első és utolsó perceket leszámítva nem jutott el Nübel kapujáig a hazai csapat.

Majdnem összejött az egyenlítés a szünet előtt

Már a hosszabbításban jártunk, amikor mutatott valamit támadásban az FTC, de végül szögletből tudott veszélyeztetni. Zachariassent nem őrizték eléggé, kibújt csapattársa mögül és a bal kapufa mellé fejelt.

Beindult a buli Belgrádban

Vezetést szerzett a Crvena zvezda, de szinte azonnal egyenlített Bakaszetasz, vagyis 1-1 a csoport másik mérkőzése.

Vezet az AS Monaco

Nehezen tartotta meg a labdákat a Fradi, a nyomás pedig góllá érett. Disasi húzódott föl a támadással, megverte emberét egy az egyben, majd középre gurított. Ben Yedder az egyetlen megoldást választotta, egyből tette kapura a labdát, látványos sarkazása begurult a jobb alsó sarokba. 0-1!

Botka megúszott egy sárga lapot

Épphogy lekésett egy labdáról, de nagyon veszélyesen repült rá Fofana lábára. Nem kapott érte sárga lapot, mivel azonban kiállítást nem ért, a VAR sem avatkozott közbe, de kőkemény belépő volt, maradjunk annyiban. Némi ápolást követően folytatódott a játék.

Nem csak a levegőbe beszélt Clement az átmenetek kapcsán

A találkozó előtt Philippe Clement arra hívta föl a figyelmet, hogy a Fradi nagyon erős az átmenetekben, vagyis amikor védekezésből támadásba lép át. Ezt azzal orvosolja a Monaco, hogy labdavesztéskor azonnal visszatámad és ha így sem járnak sikerrel a játékosok, akkor egy-egy apró szabálytalansággal állítják meg az ellenfelüket. Eddig bevált.

Átvette az irányítást a Monaco

Gyakorlatilag benyomta saját térfelére ellenfelét a francia csapat, de a védelmét nem tudta megbontani. Nem is igazán türelmes a Monaco, néhány lassú passz után rendre jön egy érthetetlen középre gurított labda, amelynek fele ferencvárosi játékoshoz került. A visszatámadásokból azonban rendre újra a vendégekhez kerül a labda és kezdődik minden újra. Ennek köszönhetően nem alakult ki helyzet az elmúlt tíz percben.

Olvasói sztorik