Magyar foci

Kiáll eltiltott edzője mellett és a rasszizmus ellen a ZTE

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén Ricardo Monizt, a ZTE FC holland vezetőedzőjét egy hónapra eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől.

Kapcsolódó
Keményen megbüntette a ZTE edzőjét az MLSZ
Ricardo Monizt egy hónapra eltiltották.

Szombaton a Budapest Honvéd 2-0-ra nyert a Zalaegerszegen, ám a találkozó második félidejének elején a pályán sportszerűtlen jelenetek játszódtak le. A tiltakozó Moniz, a hazaiak edzője piros lapot kapott, majd a szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt feldúlt zalai tréner levezényelte csapatát a pályáról.

Ezt követően a hazai csapat az öltöző felé indult, de a lelátóról Dragóner Attila zalai sportigazgató is közbeavatkozott, végül pontlevonástól tartva a hazai csapat visszament a pályára.

A fegyelmi bizottság keddi döntése azt jelenti, hogy a holland szakember az idei naptári évben már nem ülhet bajnoki mérkőzésen a ZTE kispadján.

„Sajnáljuk, hogy a soron következő négy mérkőzésen Ricardo Moniz nem ülhet a kispadon, azt viszont kijelenthetem, hogy a játékosok és a klub munkatársai is a vezetőedző mellett állnak és hiszünk abban, hogy megerősödve fogunk kijönni ebből a helyzetből.

Továbbra is ki fogunk állni azon elvünk mellett, hogy a rasszizmusnak nincs helye a futballpályán

– nyilatkozta a klub honlapján Dragóner Attila.

Olvasói sztorik