Magyar foci sport

Kiáll eltiltott edzője mellett és a rasszizmus ellen a ZTE

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén Ricardo Monizt, a ZTE FC holland vezetőedzőjét egy hónapra eltiltotta minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől.

Kapcsolódó
Keményen megbüntette a ZTE edzőjét az MLSZ
Ricardo Monizt egy hónapra eltiltották.

Szombaton a Budapest Honvéd 2-0-ra nyert a Zalaegerszegen, ám a találkozó második félidejének elején a pályán sportszerűtlen jelenetek játszódtak le. A tiltakozó Moniz, a hazaiak edzője piros lapot kapott, majd a szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt feldúlt zalai tréner levezényelte csapatát a pályáról.

Ezt követően a hazai csapat az öltöző felé indult, de a lelátóról Dragóner Attila zalai sportigazgató is közbeavatkozott, végül pontlevonástól tartva a hazai csapat visszament a pályára.

A fegyelmi bizottság keddi döntése azt jelenti, hogy a holland szakember az idei naptári évben már nem ülhet bajnoki mérkőzésen a ZTE kispadján.

„Sajnáljuk, hogy a soron következő négy mérkőzésen Ricardo Moniz nem ülhet a kispadon, azt viszont kijelenthetem, hogy a játékosok és a klub munkatársai is a vezetőedző mellett állnak és hiszünk abban, hogy megerősödve fogunk kijönni ebből a helyzetből.

Továbbra is ki fogunk állni azon elvünk mellett, hogy a rasszizmusnak nincs helye a futballpályán

– nyilatkozta a klub honlapján Dragóner Attila.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!