vasasfc.hu
Magyar foci sport

Kihagyott tizenegyes is belefért, nyolcaddöntős a Vasas

Az NB I-ben szombaton első szezonbeli bajnoki győzelmét arató Vasas kedden 2-1-re legyőzte a Nyíregyháza Spartacust a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójának nyitómeccsén.

Kapcsolódó
Teljes fehérvári csőd – az eddig nyeretlen Vasas is legyőzte a Vidit
Egymást követő negyedik bajnokiján is nyeretlen maradt a fehérvári csapat, amely csak a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

Már a 29. percben vezetést szerezhetett volna a Vasas, miután Deutsch Bence lerántotta Ihrig-Farkas Sebstyént a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt azonban Radó András a jobb kapufa mellé gurította. Még a szünet előtt így is előnybe kerültek a vendégek, egy hosszú indítás került Ódor Mátéhoz a jobb szélen, középre gurítását Vida Máté a jobb alsó sarokba szánta, de Zimonyi Ádám lábáról perdült hálóba a labda. A nyíregyházi játékosok órisái reklamálásba kezdtek, de a találat érvényes maradt.

Térfélcsere után 15 perc alatt egyenlített viszont a Szpari, Gresó Mátyás a tizenhatos előteréből lőtt a kapu jobb oldalába egy agresszív labdaszerzést követően. Innentől nagy nyomás alá került a Nyíregyháza kapuja, de Géresi Krisztián fejeséből és Cipf Dominik centerezéséből sem lett gól. A továbbjutást érő találat a 81. percre maradt, egy jobb oldalról érkező szögletet lőtt Otigba Kenneth kapásból a jobb alsóba. A bravúros mozdulat 1:50:10-től látható a felvételen:

Győzelmével a Vasas az első együttes, amely bejutott a legjobb 16 közé a Magyar Kupában.

Végeredmény – Magyar Kupa, 4. forduló

Nyíregyháza Spartacus (NB II) – Vasas FC 1-2 (0-1)
Gólszerző: Gresó (60.) ill. Zimonyi (41.), Otigba (81.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!