molfehervarfc.hu
Magyar foci sport

„Huszti az a személy, aki be tud robbanni ebbe az öltözőbe” – Juhász Roland szereti a kihívásokat, azért tért vissza a Vidihez

Miután az addig nyeretlen Vasastól is kikapott, és a bajnokság harmadánál csak a kilencedik helyen áll az NB I-ben szereplő, Sallói István sportigazgató felajánlotta a lemondását, amit a vezetőség elfogadott, valamint távozott a vezetőedző, Michael Boris is. Nem kellett sokat várni a pótlásukra sem, a klub két korábbi játékosa, Juhász Roland és Huszti Szabolcs érkezett a helyükre.

Kapcsolódó
Huszti Szabolcsnak kell gatyába ráznia a Fehérvárt
Visszatér egy másik korábbi játékos, Juhász Roland is a klubhoz.

Juhász azt mondta a klubhonlapon megjelent videóban, hogy az ott töltött kilenc év miatt a Vidi áll a legközelebb a szívéhez, ahol a játékos pályafutása után edzőként is volt lehetősége dolgozni – igaz, amikor Szabics Imrét menesztették, akkor neki és Torghelle Sándornak is távoznia kellett, legutóbb pedig a III. Kerületi TVE sportigazgatója volt a harmadosztályban. Arra nem gondolt, hogy ilyen hamar visszatérhet Fehérvárra.

Tudom, hogy milyen nagy feladatra vállalkoztam a Vidi kapcsán, de játékosként is nagyon szerettem a kihívásokat. Kellő kihívás egy sportigazgató számára ez a keret, ez a csapat, és ezt a csapatot újra egyenesbe állítani

mondta Juhász, aki azzal folytatta, hogy az elmúlt hónapokban is követte a klubot, tisztában van a működéssel, a lehetőségekkel, és azon dolgozik majd, hogy újra sikeres legyen a Fehérvár, de nehéz egy hónap vár a csapatra a vb-szünetig.

Huszti eddig mindössze pár hónapig volt vezetőedző, még Debrecenben, a csapatot a másodosztályban vette át Kondás Elemértől, majd a feljutást követően már októberben menesztették a vártnál gyengébb szereplések miatt. Mindezek után meglepő választás a Vidi élére, de Juhász Roland ezzel indokolta, miért rá esett a választás:

Szabi az a személy, aki karakterében, személyiségében – nyilván a játékos tapasztalatából, az öltözőt ismerve –, talán az az ember, aki be tud ebbe az öltözőbe robbanni, ki tudja billenteni ebből a jelenlegi helyzetből. Tizenegy mérkőzésen tizenegy pontot szerzett a csapat, valami változás kell. Ha csapatszinten nincs meg a karakteres játékos, akkor lehet egy olyan karakteres edző kell, aki ezeket a játékosokat át tudja billenteni. Bízom benne, hogy amit láthattunk tőle a pályán, azt a pálya szélén is képviseli majd, és ezeket a játékosokat olyan szinte tűzben tudja tartani, és mérkőzés végéig hajtani, hogy az újra eredményre vezessen.

Kapcsolódó
Gazdag Dániel a Juventusba is beférne?
A Philadephia Union válogatott csatára elsősorban mostani csapatával tárgyal, de…

Huszti Szabolcsnak is pozitív emlékei vannak a klubról, és azért érkezett, hogy kibillentse a csapatot abból a nehéz szériából, amiben benne van. Mindig is a futballpálya, az öltöző volt a közege, ezért is állt edzőnek, szerzett némi tapasztalatot a Lokinál, nemrég pedig az UEFA B és A licencét is megszerezte.

Nagy reményekkel érkezem, szeretném megmutatni, hogy a csapatban és bennem is sokkal több van

mondta Huszti, aki szerint most az a legfontosabb, hogy a fejekben rendet tegyenek, reméli, hogy egy új impulzust tud adni a csapatnak.

Túl sok idő nem lesz az összeszokásra, szerdán ugyanis már a Puskás Akadémiával játszik kupameccset a Vidi, majd a hétvégén a Paks ellen vív bajnokit.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!