Magyar foci

„Huszti az a személy, aki be tud robbanni ebbe az öltözőbe” – Juhász Roland szereti a kihívásokat, azért tért vissza a Vidihez

molfehervarfc.hu
molfehervarfc.hu

Miután az addig nyeretlen Vasastól is kikapott, és a bajnokság harmadánál csak a kilencedik helyen áll az NB I-ben szereplő, Sallói István sportigazgató felajánlotta a lemondását, amit a vezetőség elfogadott, valamint távozott a vezetőedző, Michael Boris is. Nem kellett sokat várni a pótlásukra sem, a klub két korábbi játékosa, Juhász Roland és Huszti Szabolcs érkezett a helyükre.

Kapcsolódó
Huszti Szabolcsnak kell gatyába ráznia a Fehérvárt
Visszatér egy másik korábbi játékos, Juhász Roland is a klubhoz.

Juhász azt mondta a klubhonlapon megjelent videóban, hogy az ott töltött kilenc év miatt a Vidi áll a legközelebb a szívéhez, ahol a játékos pályafutása után edzőként is volt lehetősége dolgozni – igaz, amikor Szabics Imrét menesztették, akkor neki és Torghelle Sándornak is távoznia kellett, legutóbb pedig a III. Kerületi TVE sportigazgatója volt a harmadosztályban. Arra nem gondolt, hogy ilyen hamar visszatérhet Fehérvárra.

Tudom, hogy milyen nagy feladatra vállalkoztam a Vidi kapcsán, de játékosként is nagyon szerettem a kihívásokat. Kellő kihívás egy sportigazgató számára ez a keret, ez a csapat, és ezt a csapatot újra egyenesbe állítani

mondta Juhász, aki azzal folytatta, hogy az elmúlt hónapokban is követte a klubot, tisztában van a működéssel, a lehetőségekkel, és azon dolgozik majd, hogy újra sikeres legyen a Fehérvár, de nehéz egy hónap vár a csapatra a vb-szünetig.

Huszti eddig mindössze pár hónapig volt vezetőedző, még Debrecenben, a csapatot a másodosztályban vette át Kondás Elemértől, majd a feljutást követően már októberben menesztették a vártnál gyengébb szereplések miatt. Mindezek után meglepő választás a Vidi élére, de Juhász Roland ezzel indokolta, miért rá esett a választás:

Szabi az a személy, aki karakterében, személyiségében – nyilván a játékos tapasztalatából, az öltözőt ismerve –, talán az az ember, aki be tud ebbe az öltözőbe robbanni, ki tudja billenteni ebből a jelenlegi helyzetből. Tizenegy mérkőzésen tizenegy pontot szerzett a csapat, valami változás kell. Ha csapatszinten nincs meg a karakteres játékos, akkor lehet egy olyan karakteres edző kell, aki ezeket a játékosokat át tudja billenteni. Bízom benne, hogy amit láthattunk tőle a pályán, azt a pálya szélén is képviseli majd, és ezeket a játékosokat olyan szinte tűzben tudja tartani, és mérkőzés végéig hajtani, hogy az újra eredményre vezessen.

Kapcsolódó
Gazdag Dániel a Juventusba is beférne?
A Philadephia Union válogatott csatára elsősorban mostani csapatával tárgyal, de…

Huszti Szabolcsnak is pozitív emlékei vannak a klubról, és azért érkezett, hogy kibillentse a csapatot abból a nehéz szériából, amiben benne van. Mindig is a futballpálya, az öltöző volt a közege, ezért is állt edzőnek, szerzett némi tapasztalatot a Lokinál, nemrég pedig az UEFA B és A licencét is megszerezte.

Nagy reményekkel érkezem, szeretném megmutatni, hogy a csapatban és bennem is sokkal több van

mondta Huszti, aki szerint most az a legfontosabb, hogy a fejekben rendet tegyenek, reméli, hogy egy új impulzust tud adni a csapatnak.

Túl sok idő nem lesz az összeszokásra, szerdán ugyanis már a Puskás Akadémiával játszik kupameccset a Vidi, majd a hétvégén a Paks ellen vív bajnokit.

Olvasói sztorik