Magyar foci sport

Maratoni hosszabbítás után megvan az Újpest első idegenbeli győzelme a bajnokságban

Az Újpest FC 1-0-ra győzni tudott hétfő este a MOL Fehérvár FC vendégeként, a 4. fordulóból elmaradt mérkőzés pótlásaként.

Jobban kezdett a Vidi, kétszer is egymásra váró újpesti védők miatt adódott helyzet, de képtelenek voltak betuszkolni a hazaiak a labdát a hálóba. Nem alakult ki látványos foci, majd a második félidőben sorra sérültek meg a játékosok is. A feljavuló vendégek több helyzetet is kidolgoztak térfélcsere után, Csoboth Kevin azonban pontatlanul fejelt, majd Gouré ütközött a tizenhatoson belül Stopirával, ami után le kellett cserélni.

Végül a 79. percben jött a gól Pinto rossz passzával a csereként beálló Junior Tallo adott középre, aztán Csoboth pocsék passza után Kodrótól pont a jobb oldalon érkező Branko Pauljevichez került a labda, aki okosan a hosszú alsó sarokba lőtt.

Érezhetően megzavarta a Vidit a bekapott gól, mert több érthetetlen döntést is hoztak a hazai játékosok, de ezt nem tudta megbüntetni az Újpest. A vendégek játékosai sorra görcsöltek be, ezért Farkas Ádám játékvezető nyolc percet hosszabbított. Ez sem volt elég a fehérváriaknak, így a lila-fehérek 1-0-ra nyerni tudtak.

Győzelmével az Újpest fellépett a hetedik helyre és hat pontra távolodott el a kieső helyen álló Mezőkövesd, Vasas kettőstől.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!