Magyar foci

Maratoni hosszabbítás után megvan az Újpest első idegenbeli győzelme a bajnokságban

Az Újpest FC 1-0-ra győzni tudott hétfő este a MOL Fehérvár FC vendégeként, a 4. fordulóból elmaradt mérkőzés pótlásaként.

Jobban kezdett a Vidi, kétszer is egymásra váró újpesti védők miatt adódott helyzet, de képtelenek voltak betuszkolni a hazaiak a labdát a hálóba. Nem alakult ki látványos foci, majd a második félidőben sorra sérültek meg a játékosok is. A feljavuló vendégek több helyzetet is kidolgoztak térfélcsere után, Csoboth Kevin azonban pontatlanul fejelt, majd Gouré ütközött a tizenhatoson belül Stopirával, ami után le kellett cserélni.

Végül a 79. percben jött a gól Pinto rossz passzával a csereként beálló Junior Tallo adott középre, aztán Csoboth pocsék passza után Kodrótól pont a jobb oldalon érkező Branko Pauljevichez került a labda, aki okosan a hosszú alsó sarokba lőtt.

Érezhetően megzavarta a Vidit a bekapott gól, mert több érthetetlen döntést is hoztak a hazai játékosok, de ezt nem tudta megbüntetni az Újpest. A vendégek játékosai sorra görcsöltek be, ezért Farkas Ádám játékvezető nyolc percet hosszabbított. Ez sem volt elég a fehérváriaknak, így a lila-fehérek 1-0-ra nyerni tudtak.

Győzelmével az Újpest fellépett a hetedik helyre és hat pontra távolodott el a kieső helyen álló Mezőkövesd, Vasas kettőstől.

Olvasói sztorik