Magyar foci

Milos Kruscic: A pályán lévőknek több felelősséget kell vállalniuk

Koszticsák Szilárd/MTI
Koszticsák Szilárd/MTI

A Kecskemét az első helyre ugrott pénteken az NB I-ben, miután legyőzte idegenben az Újpestet 2-1-re.

Kapcsolódó
A Fradi után az Újpestet verte, élre ugrott a Kecskemét
A bajnok még visszaelőzhet a fordulóban, de így is kalaplengetés jár az újoncnak. A KTE kapusát a hajrában hordágyon kellett levinni a pályáról.

Tóth Barna szerzett vezetést a vendégeknek a második félidő elején, majd Katona Bálint növelte az előnyt. Noha a KTE elveszítette Mihail Meszhit, miután Csongvai Áronnal összefejelt, majd Varga Bence kapust is, ez a két gól elegendőnek bizonyult a sikerhez.

„Az első 25 percben nagyon jól játszottunk, az idegenbeli mérkőzéseink közül eddig a legjobban, aztán a második 20 perc nagyon nem sikerült jól, sok helyzetet alakított ki az Újpest és igencsak nagy szerencsével tudtuk ezt kihúzni. A szünetben rendeztük a sorokat. Meszhinek valószínűleg arccsonttörése van, Varga Bencét pedig agyrázkódással vitték kórházba. Nagyon szorítunk értük.

Tudjuk, hogy nem szabad foglalkozni azzal, hogy jelenleg az elsők vagyunk, hiszen a Ferencváros toronymagas esélyese a bajnokságnak, nekünk más céljaink vannak, a biztos bennmaradás. Ha ezt elértük, akkor új célokat fogunk kitűzni

mondta Szabó István vezetőedző a kecskemétiek mérkőzéséről.

A hazaiak szakvezetője, Milos Kruscic érthetően nem volt boldog a vereség miatt, de elmondása szerint dühöt sem érzett, mert a játékosain azt érezte, hogy mindent megpróbáltak.

„Nem panaszkodhatok a játékosokra, nem mondhatom azt, hogy nem adtak bele mindent, hogy nem játszottak jól, nem futottak eleget, nem hajtottak, egész egyszerűen ilyen a foci. Az első félidőben két nagyon komoly helyzetünk volt, a másodikban is közel voltunk a gólszerzéshez, mégis semmi nem akart összejönni.”

Az újpestiek edzője ezután gyors felépülést kívánt a hordágyon levitt kecskeméti kapusnak, majd elmondta azt is, amiben többet vár a jövőben csapatától.

Talán az egyetlen helyzet, aminél felróhatok valamit a játékosaimnak, az a tizenegyesünk. Akik a pályán vannak, több felelősséget kell vállalniuk annak eldöntésében, hogy ki végezze el a büntetőt. Ne egy olyan játékosra bízzák, aki éppen csak beszállt a meccsbe, az elmúlt három héten pedig egyáltalán nem edzett. Abban bízom, hogy a labdarúgás visszaadja majd azt nekünk, amit ma elvett tőlünk és a következő meccsek során kiegyenlítődik a helyzetünk.

Olvasói sztorik