Koszticsák Szilárd/MTI
Magyar foci sport

Milos Kruscic: A pályán lévőknek több felelősséget kell vállalniuk

A Kecskemét az első helyre ugrott pénteken az NB I-ben, miután legyőzte idegenben az Újpestet 2-1-re.

Kapcsolódó
A Fradi után az Újpestet verte, élre ugrott a Kecskemét
A bajnok még visszaelőzhet a fordulóban, de így is kalaplengetés jár az újoncnak. A KTE kapusát a hajrában hordágyon kellett levinni a pályáról.

Tóth Barna szerzett vezetést a vendégeknek a második félidő elején, majd Katona Bálint növelte az előnyt. Noha a KTE elveszítette Mihail Meszhit, miután Csongvai Áronnal összefejelt, majd Varga Bence kapust is, ez a két gól elegendőnek bizonyult a sikerhez.

„Az első 25 percben nagyon jól játszottunk, az idegenbeli mérkőzéseink közül eddig a legjobban, aztán a második 20 perc nagyon nem sikerült jól, sok helyzetet alakított ki az Újpest és igencsak nagy szerencsével tudtuk ezt kihúzni. A szünetben rendeztük a sorokat. Meszhinek valószínűleg arccsonttörése van, Varga Bencét pedig agyrázkódással vitték kórházba. Nagyon szorítunk értük.

Tudjuk, hogy nem szabad foglalkozni azzal, hogy jelenleg az elsők vagyunk, hiszen a Ferencváros toronymagas esélyese a bajnokságnak, nekünk más céljaink vannak, a biztos bennmaradás. Ha ezt elértük, akkor új célokat fogunk kitűzni

mondta Szabó István vezetőedző a kecskemétiek mérkőzéséről.

A hazaiak szakvezetője, Milos Kruscic érthetően nem volt boldog a vereség miatt, de elmondása szerint dühöt sem érzett, mert a játékosain azt érezte, hogy mindent megpróbáltak.

„Nem panaszkodhatok a játékosokra, nem mondhatom azt, hogy nem adtak bele mindent, hogy nem játszottak jól, nem futottak eleget, nem hajtottak, egész egyszerűen ilyen a foci. Az első félidőben két nagyon komoly helyzetünk volt, a másodikban is közel voltunk a gólszerzéshez, mégis semmi nem akart összejönni.”

Az újpestiek edzője ezután gyors felépülést kívánt a hordágyon levitt kecskeméti kapusnak, majd elmondta azt is, amiben többet vár a jövőben csapatától.

Talán az egyetlen helyzet, aminél felróhatok valamit a játékosaimnak, az a tizenegyesünk. Akik a pályán vannak, több felelősséget kell vállalniuk annak eldöntésében, hogy ki végezze el a büntetőt. Ne egy olyan játékosra bízzák, aki éppen csak beszállt a meccsbe, az elmúlt három héten pedig egyáltalán nem edzett. Abban bízom, hogy a labdarúgás visszaadja majd azt nekünk, amit ma elvett tőlünk és a következő meccsek során kiegyenlítődik a helyzetünk.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!