Magyar foci

A derbi, a Vidi-DVSC, sőt még egy Magyar Kupa-meccs is pénzbüntetést ért az MLSZ-nél

Szigetváry Zsolt/MTI
Szigetváry Zsolt/MTI

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) megtartotta szeptember 29-i ülését, amelyen a Budapest Honvédot, az Újpestet, a Ferencvárost, a MOL Fehérvár FC-t, a Debrecent, sőt még Monostorpályit és a Nyíregyháza Spartacust is megbüntette.

Kapcsolódó
Nagy rezsibajban a magyar futball, mindenki a megoldást keresi
A válogatott és a Fradi eredményei láttán úgy tűnhet, tán az ötvenes évek óta nem látott módon rózsaszín a focijövő, holott a helyzet árnyaltabb.

A derbi kapcsán a Fradit szurkolói miatt (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. Ugyanezekre hivatkozva kapott büntetést az Újpest FC is, kiegészülve a Vasas elleni mérkőzéssel, amelyen felfüggesztették a meccset egy rövid időre a drukkerek viselkedése miatt.

A megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálásárt kapott pénzbüntetést a Budapest Honvéd a Kisvárda elleni meccsén, a MOL Fehérvár FC és a Debreceni VSC pedig az egymás elleni mérkőzésükért.

Nem maradt ki a szórásból a megyei első osztályú Monostorpályi SE sem, amelynek szurkolói a Magyar Kupában a Nyíregyháza Spartacus elleni 2-0-s vereség után összeverekedtek a vendégek drukkereivel.

A monostori szimpatizánsok egy része a vendégekre nézve sértő rigmust skandált, akik válaszképpen nekik rontottak, hogy elégtételt vegyenek. A balhé a monostorpályi rendezők segítségével 1-2 perc alatt be is fejeződött, a vendég tábort aztán rendőrök kísérték ki a sportpályától

– írta a haon a találkozó kapcsán.

A FEB mindkét csapatot pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Olvasói sztorik