Szigetváry Zsolt/MTI
Magyar foci sport

A derbi, a Vidi-DVSC, sőt még egy Magyar Kupa-meccs is pénzbüntetést ért az MLSZ-nél

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) megtartotta szeptember 29-i ülését, amelyen a Budapest Honvédot, az Újpestet, a Ferencvárost, a MOL Fehérvár FC-t, a Debrecent, sőt még Monostorpályit és a Nyíregyháza Spartacust is megbüntette.

Kapcsolódó
Nagy rezsibajban a magyar futball, mindenki a megoldást keresi
A válogatott és a Fradi eredményei láttán úgy tűnhet, tán az ötvenes évek óta nem látott módon rózsaszín a focijövő, holott a helyzet árnyaltabb.

A derbi kapcsán a Fradit szurkolói miatt (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. Ugyanezekre hivatkozva kapott büntetést az Újpest FC is, kiegészülve a Vasas elleni mérkőzéssel, amelyen felfüggesztették a meccset egy rövid időre a drukkerek viselkedése miatt.

A megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálásárt kapott pénzbüntetést a Budapest Honvéd a Kisvárda elleni meccsén, a MOL Fehérvár FC és a Debreceni VSC pedig az egymás elleni mérkőzésükért.

Nem maradt ki a szórásból a megyei első osztályú Monostorpályi SE sem, amelynek szurkolói a Magyar Kupában a Nyíregyháza Spartacus elleni 2-0-s vereség után összeverekedtek a vendégek drukkereivel.

A monostori szimpatizánsok egy része a vendégekre nézve sértő rigmust skandált, akik válaszképpen nekik rontottak, hogy elégtételt vegyenek. A balhé a monostorpályi rendezők segítségével 1-2 perc alatt be is fejeződött, a vendég tábort aztán rendőrök kísérték ki a sportpályától

– írta a haon a találkozó kapcsán.

A FEB mindkét csapatot pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!