makoifoci.hu
Magyar foci sport

„A külső körülmények ellehetetlenítették a további folytatást” – újabb NB III-as klub lépett vissza

Visszalép az NB III Közép-csoportjától a Makó FC.

Kapcsolódó
Közel volt a tragédia Fülöpön: meccs közben dőlt rá a fa a kapura
A hazaiak félóra után már 3-0-ra vezettek, amikor egy kiszáradt fenyő megadta magát.

A klub keddi közleménye szerint az orosz-ukrán háború okozta gazdasági válság miatt az önkormányzat tízszeres energiár-növekedés miatt kénytelen bezárni a sportlétesítményeket. Mivel enélkül a labdarúgócsapat sem tud mérkőzést rendezni, kénytelen volt visszalépni a bajnokságtól.

Nincs keretünk és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljünk felnőtt csapatunk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez. A fenti okok miatt szomorúan kell bejelentenünk, hogy a Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban való további részvételtől

– írja az egyesület honlapja, hozzátéve, hogy az utánpótlás megmentésére válságtervet készítenek a polgármesterasszonnyal.

Szeptember 20-án a csoport egy másik klubja, a Balassagyarmat is visszalépett a bajnokságtól, ugyancsak anyagi problémák miatt. Erről itt írtunk részletesebben:

Kapcsolódó

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!